AcasăNewsDIICOT a aterizat pe „Aeroportul UTI”

DIICOT a aterizat pe „Aeroportul UTI”

Dupa DNA, a venit randul DIICOT sa-l „tinteasca” pe Tiberiu Urdareanu

Dupa cum „National” dezvaluia cu putina vreme in urma, cea mai mare poarta aeriana a tarii ajunsese sa fie cunoscuta mai degraba ca „Aeroportul UTI”, decat pe numele oficial de „Henri Coanda”. Si asta pentru ca holding-ul detinut de Tiberiu Urdareanu, unul dintre cei mai activi denuntatori ai momentului, pusese practic mana pe „grosul” contractelor din aeroport, unde nimic nu misca fara incuviintarea patronului UTI.

29.03.2016 - „National” a dezvaluit afacerile ilegale ale UTI din Aeroportul Otopeni

Si iata ca„inevitabilul” anuntat de noi s-a produs, procurorii DIICOT luand cu asalt sediul UTI din cadrul Aeroportului Otopeni. De aceasta data, „tinta” a fost chiar vicepresedintele grupului de firme, Ion Obloja, cel care este cercetat pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de 21 milioane de lei.

Cu milioanele sub pat

Dupa DNA, a venit randul DIICOT sa-l „tinteasca” pe Tiberiu Urdareanu

Procurorii nu au luat insa cu asalt doar birourile de pe aeroprt, dar si locuinta numarului doi de la UTI, unde au descoperit o adevarata comoara. La propriu. Este vorba despre zeci de mii de euro si lire sterline, bani cash, care erau ascunsi in dulapuri si chiar sub patul lui Obloja. Acesta va trebui sa explice acum nu doar provenienta acestei sume uriase, dar, mai ales, daca a actionat la ordinul patronului sau, Tiberiu Urdareanu. Cel care astfel se poate trezi cu noi acuzatii. Ceea ce inseamna ca trebuie sa „sifoneze” in plus pentru a beneficia in continuare de regimul favorizant al anchetarii sale doar sub control judiciar.

author avatar
Catalin Tache
381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger