Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dii, martoaga! Carutasii, obligati sa achite polita RCA!

Dii, martoaga! Carutasii, obligati sa achite polita RCA!

Autor:

Ca Romania e considerata caruta UE ne-am obisnuit sa auzim, numai ca amatorismul guvernantilor, care fac tot posibilul sa dea cu oistea-n gard, ia forme grotesti.

 

caruta 1060260 Dii, martoaga! Carutasii, obligati sa achite polita RCA!Atata s-au scremut sa scoata Ordonanta de Urgenta a asigurarii RCA, ca le-a iesit fum din capete, insa tot incurcata a iesit: OUG 54/2016 ii va obliga pe proprietarii de carute sa plateasca polita RCA, daca vor sa se inregistreze si sa circule legal pe catastrofalele drumuri din frumoasa noastra tara.

De ce? Pentru atelajul cu tractiune animala(caruta, sareta, caleasca sau ce-o mai fi) este considerat “vehicul”, o scapare, ce putem face, mentionata  de articolul 2 al Ordonantei, unde termenul a fost redefinit in mod subtil-stupid: vehicul se cheama “mijloc de transport cu sau fara propulsie proprie, destinat deplasarii pe uscat, inclusiv orice tip de remorca, indiferent daca este cuplata sau nu, cu exceptia celor care se deplaseaza pe sine, bicicletelor sau vehiculelor cu tractiune animala, pentru care nu exista obligatia legala de inmatriculare sau inregistrare”. Cum taranii nu-si inhama caii sa se plimbe prin ograda, ei sunt obligati sa-si inregistreze carutele, la Primarii, devenind, astfel, “vehicule”, cu care, dupa ce platesc o taxa anuala, pot circula pe dumurile publice. Si atunci sunt inregistrati in categoria “Persoanelor fizice sau juridice care au proprietate vehicule supuse inmatricularii sau inregistrarii(…) au obligatia sa se asigure pentru cazurile de raspundere civila, urmare a prejudiciilor produse prin accidente de circulatie”, cum zice articolul 4 al respectivei OUG. Logic, nu?  Se pare ca ridicolul situatiei a ajuns si la urechile ASF, dar tot acolo a ramas.

Dar cate carute circula prin Romania? Nici asta nu se prea stie(de parca ar fi secret strategic, ca numarul tancurilor), pentru ca de  inregistrarea acestora se ocupa primariile locale, nu politia rutiera. O estimare de acum doi ani aprecia numarul lor intre 500 si 700 de mii! Adica, statistic, in judetele sarace, ar circula o caruta la cinci automobile.


1 Comentariu la Dii, martoaga! Carutasii, obligati sa achite polita RCA!

  1. justitiar

    da ! carutasii trebuie sa plateasca o asigurare minima deoarece din cauza lor sunt accidente cu CARU! deasemene si rovigneta trebuie sa plateasca deoarece murdaresc imens soselel tarii cu fecalele cabaline!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!