AcasăNewsDictatura procurorilor razvrateste Romania!

Dictatura procurorilor razvrateste Romania!

A trecut prea multa vreme de cand procurorilor li s-au acordat atributii sporite in derularea anchetelor, pentru ca lumea sa-si mai aduca aminte si expunerea de motive prin care s-a obtinut modificarea substantiala a legislatiei in domeniu.

Institutiile conduse de Laura Codruta Kovesi (foto) (Parchetul General), Daniel Morar (DNA) si Codrut Olaru (DIICOT) s-au transformat intr-o adevarata Inchizitie

In urma cu patru ani, timp de cateva luni de zile, opinia publica si clasa politica deopotriva au fost intensiv pregatite pentru  teribila Lege 298/2008, care avea in curand sa schimbe dramatic soarta a milioane de romani.

Daniel Morar

Iar cererile stinghere de organizare a unei dezbateri publice care sa explice pericolele ascunse in alambicatele articole de lege au fost anihilate de avalansa de informatii alarmiste emise de trio-ul Laura Codruta Kovesi, Daniel Morar si Codrut Olaru.

Codrut Olaru

Presa era alimentata la greu cu „exclusivitati” despre comandouri de teroristi sinucigasi gata sa navaleasca si sa se detoneze pe teritoriul tarii noastre sau despre clanuri interlope gata, gata sa declanseze sangeroase razboaie de strada.

Fostul ministru Monica Macovei este cea care a creat „monstrii” din justitia romaneasca

Asa ca, bine speriata, societatea romaneasca a capitulat in fata procurorilor.

„Bombe” fasaite

Operatiunile megalomanice de genul costisitoarei misiuni „Vami curate”, in care zeci de suspecti au fost transportati la Bucuresti cu elicopterele nu s-au soldat cu nici o condamnare definitiva

Puterile aproape fara de limita primite atunci de procurori trebuia sa le permita acestora sa-i ancheteze si sa-i condamne la ani grei de puscarie pe teroristi, corupti si interlopi deopotriva. Vremea a trecut insa si contractele cu statul curg  in continuare garla, bordurile se schimba in acelasi ritm alert peste tot in tara iar imbogatitii din „high-life”-ul dambovitean sunt invidiati pana si de marii miliardari ai lumii pentru petrecerile fastuoase organizate pe Riviera franceza si nu numai. Iar de miile de anchete declansate si de miliardele de euro de la bugetul de stat aruncate pe megalomanicele operatiuni generalizate de filaj si interceptari s-a ales praful. Acelasi praf care s-a pus deja pe „bombele” fasaite cu actiuni propagandistice de genul „vami curate”. Mai este barem vreun vames sau politist de frontiera condamnat definitiv in urma acestor actiuni ? Nu! Locul lor a fost luat momentan de controlorii de pe trenuri. Ei sunt „nasii” mafiei din Romania, pe care armate de procurori ii pun sa defileze prin fata camerelor de filmat. Va urma, probabil, „reteaua” femeile de serviciu care fura hartia igienica din toaletele ministerelor.

Abuzuri grosolane

Romanii se tem. Le-au luat frica procurorilor. Numai ca, pe langa cei vizati de comiterea unor grave fapte penale sau de coruptie, situatia de frica este una generalizata. De la ministri si oamenii de afaceri cu  business-uri de miliarde, pana la „patronii” de tarabe in piata sau obscurii functionari publici, cu totii se ascund prin WC-uri ca sa poata schimba doua vorbe. La telefon se vorbeste codat pana si cu nevasta, ce sa mai vorbim de amanta! Si asta pentru ca oamenii stiu ca pot fi oricand „agatati” cu o retinere si un mandat de 29 de zile, pentru tot felul de gaselnite legislative care acopera abuzurile de multe ori grosolane ale procurorilor. Pentru ca, in ziua de astazi, este mai usor ca oricand sa ajungi dupa gratii dupa bunul plac al procurorului, pentru „tentativa de  trafic de influenta”, „indicii de incercare de evaziune fiscala”, „instigare la tentativa de inselaciune” sau „apartenenta pasiva la un grup infractional organizat”.  Iar pentru toate aceste „glume proaste”, la noi ajungi imediat „la suferinta”.  Printre talhari, violatori si criminali.

„Macoveizarea” Justitiei

Descinderi, descinderi, descinderi. Aceasta este reteta zilnica cu care sunt intoxicati romanii la televizor. Flagranturi, ceva mai putine, aproape deloc. Iar tot raul isi are radacinile in „macoveizarea” cu japca a Justitiei romanesti. Si „raul” pare sa se extinda pe zi ce trece, prin verdictele juridice date cu ghiotura de institutii care nu au acest drept, cel mai bun exemplu fiind activitatea recenta a Agentiei Nationale de Integritate. Din pacate, si solutiile propuse de posibilii noi sefi ai procurorilor sunt cel putin la fel de aberante. Este suficient sa amintim ca Elena Hach, favorita Monei Pivniceru pentru sefia Parchetului General, vrea ca absolventii  de Drept sa nu mai treaca prin ciurul dificilelor examene de la Institutul National de Magistratura si a stagiului ulterior de pregatire. Astfel ca Hach a propus la interviul de la Ministerul Justitiei ca viitorii procurori sa fie angajati direct de pe bancile facultatilor si sa se specializeze la locul de munca! Chiar daca junii aflati in practica scapa printre degete pestii cei mari si comit abuzuri impotriva nevinovatilor pana apuca ei sa inteleaga cu ce se mananca meseria. Insa, mai devreme sau mai tarziu, rezultatul tuturor acestor anormalitati nu poate fi decat unul singur: societatea se va razvrati impotriva dictaturii procurorilor. Si nici alte tari nu vor inghiti prea usor modelul similar pe care vrea sa il impuna Comisia Europeana, prin crearea corpului transfrontalier al procurorilor, din care va face parte si Daniel Morar.

author avatar
Catalin Tache
1.683 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger