Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Diaspora și Opoziția politică s-au făcut de cacao cu mitingul din Piața Victoriei

Diaspora și Opoziția politică s-au făcut de cacao cu mitingul din Piața Victoriei

Autor:

Dacă ne-am extrage pentru o clipă din vâltoarea contextului politic și ne-am imagina cum se va sedimenta peste ani protestul organizat ieri de Diaspora, am ajunge la o concluzie extrem de tristă.

 

 Diaspora și Opoziția politică s au făcut de cacao cu mitingul din Piața VictorieiPrin comparație cu evenimentele din decembrie 1989, de exemplu, care s-au întipărit în mentalul colectiv prin lozinci ca ”Jos comunismul” și ”Libertate, libertate”, protestul de ieri, din păcate, se va decanta prin trivialitatea mesajului mobilizator, dar și printr-o încercare ratată din partea Opoziției de a prelua puterea politică prin violență. ”M…e PSD” nu doar a umplut de ridicol protestul Diasporei, devenind o ”marsilieză” grotescă a așa-zisei revoluții care a sfârșit într-o banală violență de stradă, dar a dat și măsura reală a Opoziției care a stat în spatele protestului.

Iohannis, sponsorul politic al extremiștilor

Anume această Opoziție, reprezentată inclusiv de președintele țării, se face responsabilă de violențele de ieri. Ei au fost cei care prin mesajele și îndemnurile lor au alimentat retorica agresivă care a invadat, practic, spațiul public și care l-a electrizat până la maxim. Ei au fost cei care au validat tacit îndemnurile la violență, inclusiv la adresa forțelor de ordine, venite din partea susținătorilor săi pe conturile de Facebook. Ei sunt cei care nu doar că nu au taxat, dar au și încurajat injuriile care sfidează morala publică și bunul simț. Toate astea, pentru un singur scop – creșterea urii și crearea unei mase critice în societate care să răstoarne actuala Putere. Eroarea capitală a Opoziției politice, dincolo de iresponsabilitatea acțiunilor ei, este aceea că refuză să țină cont de starea reală de spirit din societate. Da, oamenii nu doresc să fie reprezentați de corupți. Dar, în egală măsură, oamenii nu vor să fie luați de proști. Mulți au început să înțeleagă faptul că ”M…e PSD” nu poate ține locul unui program de guvernare și, în orice caz, nu poate deveni principalul criteriu de departajare politică la viitoarele alegeri. La fel după cum huliganismul și violența stradală nu poate înlocui competiția politică autentică. Din păcate, nici măcar reprezentanții luminați ai Diasporei nu au înțeles miza evenimentului și s- au lăsat antrenați într-o bătălie murdară la propriu, iar prețul acestui joc va fi chiar discreditarea lor pe termen lung. Pungile cu excremente și urină care, se pare, au fost aruncate de unii protestatari în direcția jandarmilor se vor întoarce în timp ca un bumerang.

Așa se face că, din motive și rațiuni diferite, și Opoziția politică, dar și Diaspora vor ajunge să se facă ele însele de ”cacao”, dacă nu vor renunța la drumul ales. Un drum al violenței de stradă și a lipsei de compromis, care poate duce la o nouă fractură în societatea românească, după modelul mineriadelor din anii 90. Se conturează tot mai clar senzația că organizatorii oculți vor să construiască percepția unui nou 13-15 iunie. Nu sunt puțini nici cei care au văzut și similitudini cu cazul “Colectiv” și faptul că se lasă impresia că au nevoie de un eveniment dramatic, cât să tragă concluzii politice, să răstoarne Guvernul.


8 comentarii to Diaspora și Opoziția politică s-au făcut de cacao cu mitingul din Piața Victoriei

 1. Jder

  Or fi si flacai cu sange iute in Diaspora dar in Brasov Cluji Timisora oamenii au protestat uni mai vulgar altii comic dar atat si nimic mai mult. Asta zic aici a fost altceva care nu folosește cuiva.

 2. TILICA

  NU S-A FACUT DE CACAO , DECAT JANDARMERIA, CLASA POLITICA, MAFIA CARE A CAPTURAT RO DUPA 1989.

  • Cetatean scarbit

   Cans strigi m..i nu esti de cacao.autorul era doar cu bun simt. Esti lipsit de argument, de obiective, de concizie, de cultura administrativa, juridica, politica, de imaginatie, nepoliticos, adica doar un idiot.

 3. livia

  De fapt pentru ce au protestat huliganii? Ce au cerut? Ce-i deranjeaza? Nimic; asa li s-a ordonat de catre cei care nu vor sa recunoasca votul, nu au rabdare sa astepte alegerile, care vor daramarea guvernului prin forta. Probabil exista si multe interese economice- legea offshore, resursele pe care inca le mai avem si pe care unii ( parteneri- desigur) le vor degeaba, in detrimentul romanilor. Nu-si dau seama ca sunt niste tradatori de tara, de fapt.

  • Jder

   Nu eu chiar insist ca legiuitorul sa fie drastic cu rezervele de petrol ape minerale gaze aur minereu minereu rar paduri si sa le expluateze doar in folosul neamului. Asa aflam ca in Europa pamintul nu se vinde expatilor, pădurea nu poate fi taiata in Elvetia Germania si Austria, asa aflam ca printul Cearli roaga Romania sa nu faca prostoa Angliei si Scotiei ceau ramas taram despadurit, asa aflam ca de petrolul romanesc a tinut castigarea razboiui de o parte sau de alta. Rog neamul sa se ridice presus ca strabunii sai.

 4. Laura Croitoru

  O analiza extrem de corecta a ceea ce se întâmpla.Din păcate,pentru mulți cetățeni ai acestei tari,avem un președinte și o opoziție lipsite de orice viziune politica.Ce sa mai spun despre morala,ea pur și simplu nu exista!

 5. ??????

  Ați zice că articolul autorului Andrei Coman este comparabil de expresiv cu sloganul pe care îl strigă ăștia despre PSD ?

 6. ??????

  ,,De la BNR, la protest”
  ,,Adrian Vasilescu, fost consilier al guvernatorului BNR, a explicat, ieri, prezenta sa in Piata Victoriei, la protestul de sambata.”

  ,,Iohannis, sponsorul politic al extremiștilor”

  ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!