Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Diamantul de 40 de milioane de dolari

Diamantul de 40 de milioane de dolari

Autor:

Diamantul de 910 carate, a cincea cea mai mare piatra pretioasa descoperita vreodata, este mai mare decat o minge de golf si a fost vandut la licitatie pentru 40 de milioane de dolari in orasul belgian Anvers.

 

diamant 1 665x500 Diamantul de 40 de milioane de dolari

Nestemata are 910 carate, e mai mare decat o minge de golf si este a cincea cea mai mare piatra pretioasa descoperita vreodata

Compania Gem Diamonds Limited a precizat ca piatra pretioasa  a fost descoperita  in luna ianuarie in mina Letseng din micul regat african Lesotho, si ca este un diamant de tipul Ila, cu foarte putini atomi de azot, fapt pentru care este deosebit de scump. „Aceast extraordinar diamant de cea mai inalta calitate este cel mai mare descoperit in mina Letseng si arata calitatea acesteia”, a declarat directorul executiv Clifford Elphick. Gem Diamonds a gasit cel putin 7 pietre mai mari de 100 de carate in 2017 si 5 in 2016. Un diamant brut din Botswana, despre care se crede ca ar fi cel mai mare diamant gasit in ultimul secol, a fost vandut in luna septembrie pentru 53 de milioane de dolari. Cel mai mare diamant descoperit vreodata este Cullinan, care este de 3.106 carate si a fost gasit in Africa de Sud, in apropiere de Pretoria, in 1905. Din el au fost confectionate Marea Stea a Africii si Mica Stea a Africii, care fac parte din Bijuteriile Regale ale Marii Britanii.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!