AcasăNewsDiamante si sex la Sterling Jewelers!

Diamante si sex la Sterling Jewelers!

Businessman leaning over businesswoman, mid section

Cel mai mare retailer de bijuterii cu diamante din lume este implicat intr-un scandal monstru: sute de angajate din lantul comercial Kay Jewelers si Jared  The Galleria of Jewelry acuza ca au fost hartuite  sexual si discriminate. Intalnirile cu directorii  erau “ocazii sexuale”, iar la ordinele sefilor, barbatii “formau echipe de iscoade” care descindeau in magazinele companiei pentru a gasi femei cu care sa faca sex.

Desi plangerea initiala a fost inregistrata in 2008, abia la inceputul saptamanii au fost facute publice 1300 de declaratii facute sub juramant, dintre care 250 ale fostelor angajate, insa dosarul se refera la 69.000 de foste si actuale angajate, spune Washington Post.

Barbatii, niste caini eliberati din custi

Femeile au povestit despre nenumaratele avansuri sexuale ale superiorilor , care le presau sa aiba relatii intime cu ei, in schimbul unor promovari. Barbatii erau precum  niste “caini eliberati din custi”, iar in cazul in care propunerile de sex erau refuzate urmau represalii si chiar concedieri. Petrecerile cu directorii au fost descrise drept “sarbatori de sex”, de pe urma carora, Mark Light, actualul sef al companiei mama a Sterling, Signet Jewelers, a iesit destul de sifonat, fiind acuzat ca promoveaza angajatele in functie de cum raspund la avansurile sexuale. “Privind inapoi nu imi vine sa cred ce am facut. Tu ai facut asta pentru famila ta, pentru ca ai avut nevoie de aceasta slujba”, a declarat cotidianului american una din salariatele companiei.

Dovezi care iti taie respiratia

Reclamantii au recurs la un proces de arbitraj colectiv, iar avocatul Joseph M. Sellers a spus ca declaratiile prezinta “dovezi care iti taie respiratia despre felul in care femeile au fost tratate la locul de munca.” ”Un numar de acuzatii facute de foarte putine persoane au fost incluse in cazul de arbitraj pentru a crea o imagine negativa si distorsionata a companiei”, s-au aparat reprezentantii Sterling. In SUA, Sterling Jewelers are 1500 de magazine si1800 de angajati, iar in cazul in care va pierde procesul de arbitraj vor urma scaderi importante ale veniturilor.

author avatar
Bogdan Borcea
598 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger