AcasăNewsDialog „strategic” chino-american

Dialog „strategic” chino-american

In timpul „dialogului strategic” dintre China si SUA, desfasurat saptamana trecuta la Washington, ministrul de Externe chinez, Yang Jiechi, a sfatuit SUA „sa respecte suveranitatea si onoarea Pakistanului”, noul sau aliat.

Cu privire la acest mesaj, premierul chinez Wen Jiabao l-a asigurat pe omologul pakistanez, Yousuf Raza Gilani, ca termenii au fost fermi: „orice atac asupra Pakistanului este un atac asupra Chinei!” Probabil ca de-aia continua SUA raidurile prin Pakistan!

Buton de panica pentru cameriste

Rory Lancman, democrat din Queens, a anuntat ca va introduce un proiect de lege care sa prevada dotarea cameristelor din hotelurile new-york-eze cu butoane de panica, pentru a le proteja de atacuri sexuale. Decizia a fost luata dupa ce fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a agresat o camerista intr-un hotel de lux. Francezii spun ca daca si cameristele ar respecta protocolul, in special de a nu intra singure intr-o camera, neplacerile ar fi evitate.

Soferita saudita, arestata

Manal al-Charif, activista din Arabia Saudita care chema femeile la protest pentru a li se permite sa sofeze, a fost arestata in Khobar, dupa ce a postat pe YouTube un clip in care se afla la volan. Marsul „soferitelor” saudite era programat la 17 iunie, dar autoritatile saudite au decis sa taie „capul” rascoalei. Clipul de pe You Tube si pagina de pe Facebook au fost sterse, dar imediat au aparut altele, semn ca femeile sunt hotarate, numai ca acum nu li se mai vede fata, ca tinerei Manal, care isi daduse si numele.

author avatar
eNational
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger