AcasăDezvaluiriAncheteDezvaluirile "National": unde se pregatesc urmatoarele cutremure DNA

Dezvaluirile „National”: unde se pregatesc urmatoarele cutremure DNA

Lasata de mentorul Daniel Morar (foto jos) la sefia DNA, Laura Oprean pregateste propriile lovituri

In timp ce in „competitia interna” rivalii au obosit de atata dat la gioale in razboiul pentru controlul Justitiei si sunt gata sa faca „marele blat”, presiunile externe pentru continuarea cruciadei anticoruptie devin tot mai puternice.

Ambasadorii Frantei si Germaniei nu s-au sfiit chiar sa le transmita public tuturor autoritatilor de la Bucuresti ca nu ii intereseaza decat si mai multe si mai importante condamnari in dosare de coruptie, daca vrem sa ne mai gandim la Spatiul Schengen.

Lasata de mentorul Daniel Morar (foto jos) la sefia DNA, Laura Oprean pregateste propriile lovituri

Ceva mai pragmatici decat liderii europeni, americanii au trimis deja, dupa cum sustin sursele noastre, un transport strategic cu aparatura de monitorizare de ultima ora. Destinatarul nu a mai fost insa SRI, ci direct DNA…

Fara filtru

Daniel Morar

Aceasta dotare ultramoderna da un semnal clar ca procurorii anticoruptie vor avea cel putin la fel de mult de lucru si in continuare. Dar mai ales ca marile anchete nu vor mai trece prin „filtrul” SRI, singura structura care asigura pana acum „suportul logistic” in monitorizarea si interceptarea celor aflati in vizorul anchetatorilor.

Lui George Maior nu i-a picat chiar bine incercarea d e „eliberare” a DNA

Iar pozitia dominanta detinuta de sereisti pe „piata filajului” de atata amar de vreme pare sa fie subrezita acum de „bresa” DNA, institutie care obtine o relativa autonomie in derularea propriilor actiuni sub acoperire. Si care nu mai depinde strict de informatiile primite de la oamenii lui George Maior. Lucru care, bineinteles, nu i-a picat chiar bine acestuia din urma.

Perversa Serviciilor

Cum insa in domeniul informatiilor experienta nu trebuie niciodata subestimata, Serviciile au reusit sa „miroasa” ce miscari vor urma, chiar daca „infiltrarea” a fost atat de subtila, incat destinatarii transportului nici macar nu s-au prins ca au fost deconspirati. Astfel, la sosirea containerelor se aflau oameni cam de la toate Serviciile, care nu au avut altceva de facut decat sa-si noteze directiile in care plecau „pachetele” cu aparatura. Pentru ca acestea au fost distribuite direct catre structurile teritoriale ale DNA, eroare de care au beneficiat din plin reprezentantii concurentei.

Iese Teleormanul, intra Vrancea!

Imediat dupa aflarea destinatiilor, specialistii s-au pus pe intocmit „harta seismelor” unde se asteapta intensificarea luptei anticoruptie. Pentru ca o astfel de aparatura, care poate fi lesne disimulata intr-o dubita de marfa, contine pana la 3.000 de „trunchiuri”, ceea ce inseamna ca se pot face tot atatea interceptari deodata. Astfel ca un orasel de provincie poate fi „scanat” in doar cateva zile. Surprinzator insa, prognoza indica zone surprinzatoare care vor gazdui urmatoarele „cutremure” DNA. Astfel, cea mai multa aparatura a ajuns in zona de vest, la Arad, Oradea si Timisoara, dar mai ales in Vrancea. In schimb, alte judete din sudul tarii, ca Doljul, Constanta sau Teleormanul nu s-au regasit pe lista destinatiilor transportului…

author avatar
Catalin Tache
3.527 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger