Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Dezlegare de la CCR: se face Parchet pentru magistrati

Dezlegare de la CCR: se face Parchet pentru magistrati

Autor:

Curtea Constitutionala a dat unda verde infiintarii sectiei speciale care se va ocupa doar cu anchetarea magistratilor.

 

ccr 465x390 Dezlegare de la CCR: se face Parchet pentru magistrati

Modificarea legilor Justitiei are succes la CCR

Judecatorii constitutionali au respins, ieri, majoritatea sesizarilor depuse pe tema modificarilor aduse legilor Justitiei. ”Decizia consta in respingerea obiectiilor de neconstitutionalitate extrinseci, care vizau constituirea comisiei parlamentare si modul de luare in dezbatere a acelor amendamente care proveneau de la Consiliul Legislativ si de la organizatii profesionale, spunand ca acele amendamente sunt insusite de comisie si Parlament. Am admis patru puncte din textele concrete pe care le-au criticat autorii sesizarilor noastre”, a explicat presedintele Valer Dorneanu la final. Printre punctele acceptate figureaza si reincadrarea magistratilor pensionari – situatie ingreunata de CCR, care a impus CSM sa includa in procedura de reincadrare ”criteriile pentru identificarea situatiilor in care este necesara colaborarea cu fostii judecatori”. Respinse au fost si obiectiile de neconstitutionalitate care vizau constituirea comisiei parlamentare speciale si modul de luare in dezbatere a amendamentelor provenite de la Consiliul Legislativ si de la organizatiile profesionale ale magistratilor. In schimb, judecatorii Curtii au considerat perfect constitutionala infiintarea, in cadrul Parchetului General, a unei sectii speciale pentru anchetarea magistratilor – masura contestata de majoritatea magistratilor. In ceea ce priveste sesizarile depuse in legatura cu modificarile aduse legilor referitoare la Statutul magistratilor si la organizarea CSM, acestea urmeaza sa fie dezbatute de CCR pe 30 ianuarie.


1 Comentariu la Dezlegare de la CCR: se face Parchet pentru magistrati

  1. JUSTITIABILUL

    TICALOSILOR IN CE TARA DIN LUME MAI EXISTA ACEASTA STRUCTURA. JUSTITIA CATUALA TREBUIE DESFIINTATA.
    Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat.
    Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara CARACTER, fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde fara dificultati amenintand grav viitorul Ro. Pentru a ajunge sa conduca, un IMPOSTOR, un psihopat, un semidoct, unde legile sunt elaborate de TICALOSI pentru hoti si banditi, nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese (MAFIE) care poate prin mijloace meschine neortodoxe sa gadile instinctele primare ale disperatilor, sa “orienteze” si sa conduca “populatia fara orizont” ca pe o turma de animale.
    In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor STRICATI aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!