AcasăNewsDezinfectie “la misto” contra pestei porcine

Dezinfectie “la misto” contra pestei porcine

Un galatean acuza autoritatile din oras ca fac dezinfectie contra pestei porcine doar de ochii lumii, el realizand un film pe care l-a postat pe facebook in care spune ca la punctul de trecere bac dezinfectia se face cu aer, nu cu apa si solutie cum ar trebui.

Asa cum ne-am obisnuit, autoritatile neaga si resping acuzatiile.  Imaginile au fost surprinse de Cornel Grosu la punctul de trecere bac Galati-Tucea, pe malul galatean al Dunarii, unde, la iesirea de pe ponton, toate masinile sunt dezinfectate cu o solutie imprastiata de doi salariati ai DSVSA, care au pompe. Galateanul care a filmat scena sustine ca rezervoarele pompelor erau goale iar cei doi angajati ai DSVSA Galati mimau activitatea pentru care se aflau la punctul de trecere bac. Dupa ce imaginile au aparut pe facebook, conducerea DSVSA Galati a transmis ca jetul de substanta care iese din pompa este foarte fin si nu poate fi vazut cu usurinta. „As vrea din suflet sa se priveasca cu atentie si sa se interpreteze fiecare imagine cat se poate de corect. Nu va spun ca este o activitate usoara. Toata complexitatea activitatii sanitare veterinare prin personal specializat si pe segmentul securitatii alimentare necesita un efort foarte mare. Exista posibilitatea ca in rezervor sa existe o limita de solutie dezinfectanta de nivelul unui centimetru, uitati-va cu atentie intotdeauna si o sa vedeti ca jetul din tubul pompei de dezinfectie sau din atomizor este extrem de fin, de dispersat, aproape imperceptibil, greu de sesizat pe imagini”, a declarat, presei, directorul DSVSA Galati, Carmen Stroe.

author avatar
Andrei Coman
219 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu mai speriati bunicile, ele cred ca le ataca extraterestrii.Animalele se mai imbolnavesc de pesta trichinela aviara. Pentru mamaile akea porcul inseamna bogăție , inseamna ca ajung si la anu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger