AcasăNewsDezbatere Brexit cu ”popoul” gol

Dezbatere Brexit cu ”popoul” gol

In timp ce unii considera Parlamentul britanic ca fiind simbolul starii politice nationale inca de la referendumul pe tema Brexit din 2016, alti britanici au folosit puterea simbolica a Westminster pentru a pleda pentru actiuni mai rapide privind schimbarile climatice.

Recent, membri ai Grupului de actiune pentru combaterea schimbarilor climatice s-au dezbracat in galeria publicului din Camera Comunelor, in timpul unei dezbateri pe tema Brexit. Intrucat deputatii au inceput o alta zi de dezbateri cu privire la modul in care tara ar trebui sa paraseasca Uniunea Europeana, 14 protestatari s-au dezbracat in chiloti pentru a arata sloganurile pictate pe spate, precum „dreptate pentru clima acum”. Membrii Politiei Metropolitane nu au gustat modul in care protestatarii au decis sa atraga atentia.

Totusi, cativa parlamentari nu s-au putut abtine sa nu priveasca spre galeria publica, in timp ce deputatul laburist Peter Kyle a incercat sa-si apere efortul de a forta guvernul sa organizeze un vot de confirmare a intelegerii lui Brexit, subliniind ceea ce el a numit „adevarul gol-golut”. Nuala Lam, membru al grupului de protestatari care a fost prezent, dar care nu a participat in mod direct, a declarat pentru postul de radio britanic TalkRADIO ca deputatii se abtineau cu greu sa nu rada in timp ce politistii incercau sa elibereze galeria. Aceasta a confirmat ca mai multe acte de „rebeliune” vor avea loc pe 15 aprilie, in contextul  inactiunii pe tema schimbarilor climatice. Utilizatorii retei de socializare Twitter au „impanzit” platforma cu comentarii despre incident si au ras de Parlamentul britanic, care de altfel era considerat o institutie invechita, in urma  dezbaterilor prelungite pe tema Brexit.

author avatar
Andrei Coman
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger