AcasăNewsDezastrul liberal, catastrofa pentru Iohannis

Dezastrul liberal, catastrofa pentru Iohannis

Liberalii s-au certat ca niste gaste bete iar Klaus Iohannis a tinut doliu la Sibiu dupa ”Guvernul meu”. Asa si-a petrecut ”dreapta” prima zi dupa Apocalipsa alegerilor.

Liberalii condusi de Alina Gorghiu si Klaus Iohannis s-au întrecut în a-si da la gioale. Acum, PNL si presedintele abia se mai târâie...

Conform rezultatelor (deja finale, desi neoficiale), stanga pesedista nu numai ca a castigat alegerile, ci si-a macelerit de-a dreptul adversarul penelist. Din doua partide mari am ramas cu un PSD mamut inconjurat de minionii USR, UDMR, ALDE, PMP. Sau altfel spus, vom trai la nivel parlamentar un basm cu o Alba ca Zapada patata toata si patru pitici. Revenind strict la dreapta penelista, de remarcat este ca liberalii se fac de cacao si in scena finala. O scena de acest tip reusita ar fi una in care actorii principali (conducerea PNL, de exemplu) mor cu decenta iar spectatorii (membrii liberali si putinii simpatizanti ramasi pe baricade) plang in hohote. Adevarati artisti in gafe si decizii gresite, liberalii au dat-o din nou in bara, stricand solemnitatea momentului. Adevarate crize de nervi asezonate cu injuraturi si acuzatii au precedat anuntul prin care Alina Gorghiu aducea la cunostiinta romanilor ca a acceptat, in sfarsit, sa-si depuna mandatul. Nu sa demisioneze direct, ceea ce ar fi fost un gest radical final, ci sa-si depuna un mandat cu gandul ca restul conducerii partidului ar putea vota contra. Ceea ce este o alta golanie, dar minora in comparatie cu imensele greseli facute de Gorghiu in cei doi ani in care a condus PNL. ”PNL are nevoie de o noua conducere, de un nou start, de corenta, stabilitate si de un act politic eficient”, a grait Gorghiu, demonstrand astfel ca dezastrul de la parlamentare a adus-o cu picioarele pe pamant. Mult prea tarziu pentru PNL, din pacate. Cert este ca PNL se pregateste acum de un congres extraordinar care ar putea fi organizat tot de Gorghiu din postura de lider interimar. Asta daca nu cumva una dintre cele doua doamne care deja ii sufla in coasta, Raluca Turcan si Adriana Saftoiu, nu va reusi sa obtina interimatul. In ceea ce-i priveste pe liberalii de sex masculin, acestia nu par animati de dorinta de a colabora indeaproape cu Klaus Iohannis – mentorul PNL in viziunea celor trei doamne pomenite (si nu numai) si piaza rea a partidului in ochii tuturor oamenilor cu scaun la cap.

Iohannis s-a lins pe bot de al doilea mandat

In timp ce scrutinul se apropia de sfarsit si in PNL se contura dezastrul, Klaus Iohannis (adevaratul ghinion care a lovit PNL) a taiat-o la Sibiu. Unde a si stat, tacand malc, in cursul zilei de ieri, chiar daca pozitia de presedinte ar fi impus o reactie fata de rezultatul alegerilor. Un rezultat care arunca in aer nu numai viitorul PNL-ului, ci si pe cel al actualului presedinte, care poate spune de pe acum ”adio” celui de-al doilea mandat constitutional. Situatia post-alegeri este una cat se poate de proasta pentru Klaus Iohannis care, cu PSD la guvernare si cu Traian Basescu reactivat politic in Parlament, nu va avea loc nici la Putere si nici in Opozitie. Lipsit de verb si de charisma cum e, Klaus Iohannis va fi tinut de pesedisti in vitrina Cotroceniului pana in 2019. Ceea ce inseamna ca singura consolare a lui Iohannis vor ramane deplasarile externe si summit-urile UE. Cele la care Guvernul si Parlamentul il vor lasa sa participe, evident.

Romanii prefera contrasensul

Intr-o Uniune Europeana in care multe state maraie si vorbesc despre Brexit, Romania o tine pe a ei viseaza sa fie membru Schengen. Acelasi comportament de ”Gica contra” se manifesta si in cazul trecerii de la leu la euro – eveniment la care romanii viseaza in timp ce alte state cauta solutii de revenire la vechile monede nationale. Si tot solo cantam si in cazul nationalismului – fenomen cu o revenire spectaculoasa la nivel mondial. Nu insa si in Romania, unde partidele cu doctrina nationalista declarata si asumata (PRU si PRM) au fost lasate in afara Parlamentului la alegerile de duminica.

Nema mita electorala, nema voturi

Eliminarea celebrelor sacose burdusite cu ulei, faina, peste etc., pare sa stea la baza absenteismului rural, care s-a manifestat in premiera la alegerile parlamentare din acest an. In mod surprinzator, alegatorii fideli pe care se bazau marile partide au ocolit de aceasta data urnele, ba chiar au fost depasiti la numar de electoratul urban. Cum explicatia cu taiatul porcului e doar o gluma, mult mai plauzibila pare varianta in care satenii au considerat ca pentru cateva calendare religioase si promisiuni goale facute, ”door to door”, pe ulite sau la porti nu merita sa se deplaseze pana la sectia de vot.

author avatar
Simona Badulescu
747 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:andrei.ghita94@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger