Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Deveselu provoaca o noua cursa a inarmarii!

Deveselu provoaca o noua cursa a inarmarii!

Autor:

De cate ori are ocazia, Kremlinul isi arata iritarea fata de baza antiracheta  NATO din Romania, iar conferinta de dezarmare desfasurata la Geneva a fost un prilej nimerit pentru Ministerul Apararii al Rusiei de a-si reinnoi avertismentele.

 

image 2016 05 12 20993721 0 radarul deveselu Deveselu provoaca o noua cursa a inarmarii!

Baza de la Deveselu, sursa de iritare pentru generalul Poznihir

“Sistemul global de rachete antibalistice al SUA,  prezent in Romania si Polonia provoaca o noua cursa a inarmarii(…)Activarea acestui sistem va duce la interceptarea rachetelor rusesti(…)Incercarea SUA de a obtine un avantaj fata de Rusia si China submineaza sistemul de securitate la nivel mondial(…)Prezenta sistemuluii global ABM reduce pragul pentru utilizarea armelor nucleare, deoarece ofera SUA iluzia impunitatii pentru utilizarea armelor strategice ofensive sub protectia ABM”, a sustinut generalul Viktor Poznihir, sef adjunct al Statului Major al armatei ruse. Poznihir mai sustine ca navele americane care patruleaza in Marea Neagra sunt o amenintare la adresa Federatiei Ruse, pentru ca nu se cunoaste ce rachete au la bord. Rusia a estimat ca, pana in 2020, Statele Unite vor detine aproape 1000 de rachete interceptoare.

Inspectie misterioasa a militarilor rusi in Romania

deveselu1 Deveselu provoaca o noua cursa a inarmarii!Experti militari rusi  vor efectua o inspectie a unei instalatii militare apartinand fortelor armate romane, a anuntat seful Centrului pentru reducerea amenintarilor nucleare din Rusia, Serghei Rijkov. “Evaluarile de acest tip au ca scop sa verifice informatiile privind fortele militare si planurile privind desfasurarea principalelor tehnologii si armamente”, a precizat Rijkov. Procedeul este prevazut in Documentul de la Viena privind masurile de sporire a securitatii in spatiul OSCE, insa nu s-a precizat  despre ce baza militara este vorba.

viktor poznihir Deveselu provoaca o noua cursa a inarmarii!

Generalul Poznihir

Inspectia este  una ”normala in aceasta perioada”, a spus, in Parlament, Gabriel Les, ministrul Apararii Nationale: ”E o actiune normala in aceasta perioada. O sa vedem care vor fi concluziile pe care le vor trage. Din punctul nostru de vedere, nu reprezinta nici o problema”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!