AcasăNewsDeutsche Bank spala banii rusilor!

Deutsche Bank spala banii rusilor!

Cea mai mare banca din Germania a fost, din nou, amendata de autoritatile din SUA si Marea Britanie cu aproape 630 de milioane de dolari, de data asta pentru acuzatia de spalare de bani proveniti din Rusia, anunta AFP.

Deutsche Bank va trebui sa plateasca 425 de milioane de dolari catre Departamentul  sectorului bancar din New York si alte 204,46 milioane la Autoritatea de reglementare financiara din Marea Britanie(FCA).

Potrivit investigatiilor la divizia de brokeraj a DB, din Moscova, clientii rusi cumparau, in ruble, actiuni si le revindeau, imediat, in dolari, la Londra, un procedeu prin care 10 miliarde de dolari au fost scosi din Rusia.

“Deutsche Bank si mai multi dintre directorii sai au ratat numeroase oportunitati pentru a detecta, ancheta si opri aceasta schema care a continuat timp de mai multi ani”, a comunicat Departamentul de servicii financiare din New York.

Noua sanctiune pentru banca germana vine dupa scandalul inselarii multor investitori prin vanzarea de titluri de valoare garantate cu titluri imobiliare, un dosar care a costat institutia 7,2 miliarde de dolari. Si alte banci au primit amenzi usturatoare pentru lipsa de corectitudine in tranzactii: Barclays a acceptat sa plateasca 70 de milioane de dolari, in urma acordurilor cu procuratura generala din New York, iar Credit Agricole, 84 milioane de dolari. La sfarsitul lui 2016, Deutsche Bank a recunoscut, public, ca a inselat investitorii in tranzactiile cu actiuni in SUA.

author avatar
Bogdan Borcea
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger