AcasăNewsDeutsche Bank, sanctionata cu 7,2 miliarde de dolari!

Deutsche Bank, sanctionata cu 7,2 miliarde de dolari!

Cea mai mare banca din Germania a ajuns la o intelegere finala cu Departamentul de Justitie din Statele Unite, in urma careia va plati 7,2 miliarde de dolari pentru “pagube grave” provocate clientilor in vanzarea de credite ipotecare, dar si pentru contributia directa la criza financiara internationala.

“Decizia face Deutsche Bank raspunzatoare de comportament ilegal si de practici de creditare iresponsabila, care au provocat pagube grave si de lunga durata investitorilor si americanilor”, se arata intr-un comunicat al procurorului Loretta Lynch.

Urmeaza ca banca sa plateasca o amenda civila de 3,1 miliarde de dolari, la care se adauga alte 4,1 miliarde, drept despagubiri cumparatorilor de locuinte.

Anul trecut, in urma investigatiilor privind vanzarea de credite ipotecare, Departamentul de Justitie a cerut 14 miliarde de dolari, insa Deutsche Bank a anuntat ca nu va plati suma, motivand ca amenda este tripla fata de estimarile analistilor, dupa exemplul, similar, al bancii Golden Sachs, careia Departamentul i-a cerut, initial, 15 miliarde de dolari, dar a ajuns sa plateasca doar 5 miliarde. A urmat o prabusire a actiunilor bancii germane, cu 8,4%, care s-a extins, ulterior, in toata Europa. Financial Times a comentat, atunci, ca amenda uriasa ceruta Deutsche Bank se poate interpreta ca o razbunare a guvernului american in urma deciziei U.E. de a impune taxe de 13 miliarde de euro companiei Apple, in Irlanda.

author avatar
Bogdan Borcea
69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger