AcasăNewsDeutsche Bank: Dispare cash-ul!

Deutsche Bank: Dispare cash-ul!

Banii cash vor disparea in urmatorii zece ani, deoarece sunt „ingrozitori de scumpi si ineficienti“, spune John Cryan, seful Deutsche Bank.

Afirmatia sa este cel putin stranie, in contextul in care germanii, care au cea mai prospera economie europeana, iubesc bancnotele si monedele. In nicio alta tara nu se plateste in numerar cu mai multa placere ca in Germania. Doar fiecare aproximativ a 20-a plata se achita cu cartea de credit. Statistic vazut, fiecare german are la ciorap aproximativ 2.200 de euro. Nici macar pericolul de fi pradati de hoti se pare ca nu-i sperie. Conform unui studiu al Bancii Centrale Europene, in 2016, germanii carau permanent in portofel, in medie, 103 euro. In zona euro media era de 65 de euro. Din dragoste pentru numerar, germanii evita platile prin alte metode. Intre 2010 si 2016 tranzactiile virtuale au crescut cu doar 7% pe cap de locuitor, releva unele studii. Astfel, Republica Federala se aliniaza cu succes tarilor europene loiale platilor in bani lichizi Portugalia (9,8%) si Austria (8,2%). Conform specialistilor, doar 25% dintre consumatorii germani sunt convinsi de siguranta platilor virtuale. In SUA, Marea Britanie si tarile scandinave, cartea de credit este folosita chiar si cazul unor sume foarte mici. Daca in alte parti ale lumii exista restaurante in care nimic nu se mai poate achita in numerar, in Germania magazinele si restaurantele „Cash only” sunt ceva obisnuit.

author avatar
Catalin Dumitrescu
728 afisari

1 COMENTARIU

  1. Probabil dispar – CACI BANII GERMANIEI (DEUTSCHE/SCARAOSCHI BANK) SUNT TOTI MANJITI CU SANGE !

    Sangele curs de-a lungul a doua razboaie montiale !!!

    In UE/PE/EC – O SINGURA TARA TREBUIE SA FIE EXCLUSA SI SA DISPARA – GERMANIA CEA FASCISTA ( dela Bismatk, la Hitler si la Merkel) !!!!!!!!

    De abia ATUNCI SE VA FACE DREPTATE IN EUROLA !!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger