AcasăNewsDetinut american, lasat sa moara de sete

Detinut american, lasat sa moara de sete

Calvarul lui Terrill Thomas, intr-o tara cu politica carcerala controversata, nu a fost dezvaluit decat gratie anchetei unui juriu independent.

Trei angajati ai penitenciarului din comitatul Milwaukee (Wisconsin) au fost inculpati pentru moartea prin deshidratare a detinutului Terrill Thomas. Taierea apei este o practica frecventa in acest penitenciar.

Calvarul lui Terrill Thomas intr o tara cu politica carcerala controversata nu a fost dezvaluit decat gratie anchetei unui juriu independent

Un alt scandal care ilustreaza in plus latura sumbra a universului carceral din SUA. Pentru ca se manifesta ”prea zgomotos” in detentie, lui Terrill Thomas, un barbat de culoare de 38 de ani, i-a fost oprita apa in celula, pe care nu a avut voie sa o paraseasca, timp de sapte zile. Barbatul, care suferea de tulburari bipolare, a cazut intr-o stare de slabiciune profunda si a decedat, dupa ce a pierdut 16 kilograme in greutate. Tragedia a avut loc in 2016. Luni, acuzatiile au fost anuntate de catre serif si procurorul de district. Doua femei si un barbat sunt inculpati, intre care un responsabil ierarhic, Nancy Evans, acuzata ca a mintit si a ascuns voluntar imaginile video ale celulei lui Thomas, lipsita de apa. Evans poate primi peste patru ani cu inchisoarea, in timp ce agentii Kashka Meadors si james Ramsey risca peste trei ani pentru ca l-au abandonat cu buna stiinta pe Thomas. ”Este extrem de rara angajarea de proceduri penale contra functionarilor statului ca urmare a decesului unui detinut iar acest caz ilustreaza amploarea barbariei”, a declarat Erik Heipt, avocatul familiei detinutului. Oprirea apei pentru prizoniei in acest penitenciar este o practica frecventa, aprobata in deplina cunostinta de cauza de responsabilii puscariei.

author avatar
Tudor Borcea
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger