AcasăNewsDetalii despre proiectul noului spital de urgenta din Capitala, cu peste 1000...

Detalii despre proiectul noului spital de urgenta din Capitala, cu peste 1000 de paturi

 

Noua unitate medicala, care va avea 1015 paturi, 37 de sali de operatie si 60 de linii de garda, ar putea fi gata in circa patru ani. Investitia va fi suportata integral din fondurile Primariei Sectorului 1 si este estimata a fi de aproximativ 300 milioane de euro, au transmis, luni, reprezentantii institutiei conduse de Tudorache.

De altfel, primarul Dan Tudorache si ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, au prezentat macheta si  structura Spitalului de Urgenta ”Sfantul Vasile cel Mare”.

Iata ce au precizat reprezentantii Primariei Capitalei, intr-un comunicat remis redactiei:

„Cel mai modern spital de urgenta din Capitala va avea 1015 paturi si linii de garda pentru toate specializarile medicale. Astazi, primarul Dan Tudorache, si ministrul sanatatii, Sorin Pintea, au prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, macheta si structura Spitalului de Urgenta ”Sfantul Vasile cel Mare” ce urmeaza sa fie construit si dotat de Primaria Sectorului 1 pe terenul de 7,2 ha din Sos. Bucuresti-Targoviste nr. 10.

Patronul spiritual al noului spital va fi Sfantul Vasile cel Mare, primul ctitor al unui complex de ingrijire medicala institutionalizata din istorie (secolul IV – ”Vasiliada”). In noua unitate medicala vor fi relocate Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, precum si sectia de pediatrie a Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”.

Spitalul ”Sfantul Vasile cel Mare” va functiona intr-o cladire eficienta energetic si va avea 37 de sali de operatie, 60 de linii de garda si 100.000 m2 construiti (celelalte constructii insumeaza aproximativ 30.000 m2). De asemenea, spitalul va fi prevazut cu doua heliporturi care vor facilita accesul pacientilor aflati in stare grava la asistenta medicala de calitate.

”Construirea unui nou spital de urgenta este cel mai important proiect al mandatului meu de primar. Cred ca este de datoria fiecarui edil responsabil sa realizeze investitii in infrastructura medicala, sa contribuie la cresterea calitatii serviciilor medicale oferite romanilor. Noua unitate va dispune de toate specializarile medicale, facand astfel parte din categoria I A. Ii multumesc doamnei ministru al Sanatatii pentru sustinerea acestui proiect esential pentru sanatatea bucurestenilor!”, a afirmat, in cadrul conferintei de presa, primarul Dan Tudorache.

Investitia va fi suportata integral din fondurile Primariei Sectorului 1 si este estimata a fi de aproximativ 300 milioane €.

”Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt locuitorii Capitalei si nu numai. Este timpul ca pacientii si personalul medical sa beneficieze de un spital la cele mai inalte standarde. Este bine ca Primaria Sectorului 1 a inteles sa se implice in finantarea integrala a noului spital de urgenta si ii multumesc, cu aceasta ocazie, domnului primar pentru determinarea cu care se implica in acest proiect”, a declarat ministrul sanatatii, Sorina Pintea.

Pana in prezent, a fost elaborat studiul de prefezabilitate si a fost depus, spre aprobare, la Comisia de Urbanism a Primariei Municipiului Bucuresti, Planul Urbanistic Zonal. Se estimeaza ca lucrarile vor incepe in octombrie 2019 si vor dura aproximativ 4 ani.

Investitia se va derula in baza unui protocol de colaborare cu Ministerul Sanatatii incheiat in toamna anului trecut. Primaria Sectorului 1 va asigura, din resurse proprii, investitia in construirea si dotarea noii unitati medicale. Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie toate informatiile, va asigura sprijin de specialitate pentru edificarea structurii medicale si va emite, la finalul lucrarilor, ordinul de mutare a sediilor celor trei spitale.

Cele trei spitale vor fi relocate intrucat actualele amplasamente nu mai corespund necesitatilor actuale: sectii subdimensionate, platforma investigationala invechita, sectii lipsa, locuri de parcare insuficiente etc. „

author avatar
Andrei Coman
154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger