AcasăNews"Desteapta-te, romane": De ce cred mai multi muzicieni ca imnul national ar...

„Desteapta-te, romane”: De ce cred mai multi muzicieni ca imnul national ar trebui schimbat – VIDEO

Imnul Romaniei ar trebui schimbat, sustin mai multi muzicieni cunoscuti.  Horia Moculescu si Dan Grigore spun ca „Desteapta-te, romane” e prea trist si fara „sfredel”.

Imnul national ar trebui sa nasca un anume patos in sufletul romanilor cand il asculta, considera Moculescu. Prezent intr-o emisiune la RealitateaTV, compozitorul a declarat: „Este un cantec in tonalitate minora, nu are niciun fel de sfredel spre inima, 12 strofe scrise acum 150 de ani, care nu sunt din strofele lui Garibaldi. Noi venim cu un cantec minor. Sa fii mandru ca esti roman, sa-ti manifesti mandria ca esti roman, trebuie sa ajungem in situatia asta”, a declarat compozitorul.

La randul sau, Dan Grigore a spus ca actualul imn national i se pare trist, si ca ar fi rost de o schimbare. „Ca imn, mi se pare patinat, vechi, trist, nu asta trebuie sa fie imnul romanilor. Era in perioada in care a fost scris, era o perioada istorica in care asta era realitatea, trebuia sa fie insuflata o anumita tarie de convingeri si de caracter, a unei lupte nationale, dar, ca imn, nu mi se pare ca asta ar fi imnul care s-ar potrivi acum”, spune Dan Grigore.

„Desteapta-te, romane” a devenit imnul national al Romaniei in 1990.

Esti de acord ca imnul national sa fie schimbat?

[youtube]kqYCLYCQ2vs[/youtube]

704 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger