AcasăNewsDespre cum ne ia UE la palme

Despre cum ne ia UE la palme

Jean-Claude Juncker vede Romania prin paharul de Martell. Cel putin asa pare

La foarte scurt timp dupa discursul sterp de miercuri, sustinut de Iohannis la Cotroceni, Comisia Europeana riposta cu o duritate care, de acum, nu mai are legatura cu uzantele diplomatice. Caz fara precedent, caci niciodata Comisia nu a trecut la amenintari fatise, cel putin in relatia cu noi. Probabil o fi vrut sa se descalifice definitiv in ochii romanilor si nu stia cum sa o faca. Alminteri, Comisia, prin tot ce a intreprins, nu a reusit sa ne convinga ca ce bine ne e in Europa, dar acum chiar a facut-o lata.

Jean Claude Juncker vede Romania prin paharul de Martell Cel putin asa pare

Sub masca unei griji deosebite fata de noi, de parca am fi handicapati, institutia condusa de Jean-Claude Juncker, mare bautor de coniac, prea mare, prea mult coniac si cam prea des, ne spune ca „urmareste indeaproape si cu ingrijorare crescuta evenimentele din Romania”. Ce dragut! Unde am mai auzit vorbele astea?

Cine pe cine apara?

Am crezut ca se referea la ravagiile facute de ploile torentiale si de inundatii. Nu stiu de ce mi se parea mai firesc. Dar nu, Comisia era lovita in simtul ei matern de amendamentele aduse la Codul penal si votate in Parlament. De ce o fi atat de ingrijorata? Nu a fost altceva decat o armonizare a legislatiei cu decizii ale Curtii Constitutionale, date de-a lungul timpului si lasate de izbeliste. Si atunci? Rau cand nu o faci, dar si mai rau cand o faci. Imediat se trezesc spiritele amortite ale perdantilor de privilegii si fac un scandal monstru. Brusc, devin aparatorii patriei pentru care nu au facut nimic, ai cetatenilor de care isi aduc aminte doar cu o luna inainte de vot si, evident, ai propriilor interese. Iar daca de la Cotroceni vine ordinul de a sparge capul puterii, ei bine, asta fac.

Macovei sau Iohannis?

Comisia Europeana, spuneam, nu are nicio jena sa ameninte ca nu va ezita sa actioneze atunci cand e nevoie sa asigure compatibilitatea legislatiei romane cu tratatul UE. Ca ea, in calitate de garant al tratatului, va interveni in bunul mers al justitiei din Romania in cazul in care legslatia de aici se va ciocni de cea comunitara. Cred ca habaucii astia, ca asa imi vine sa le zic, habar nu au despre ce vorbesc. O sumedenie de specialisti au aratat ca noul Cod penal este in conformitate cu normele europene de drept si practica in materie. Si atunci, care-i deranjul? Mai bine fiti cinstiti, cetatenilor comunitari care v-ati facut un obicei din a ne palmui si a ne trage suturi din orice, v-a soptit Monica Macovei ceva? Sau Iohannis, prin fire nevazute dar usor de banuit, forteaza o presiune din exterior vazandu-si neputinta?

Juncker, casca ochii!

In mod surprinzator, Comisia Europeana, acum gura bogata la amenintari, a fost complet muta cand justitia romana se curvea si preacurvea. Nu a scos un sunet cand au inceput scandalurile cu abuzurile facute de Onea si Negulescu, de la DNA Ploiesti. Cercetarile abuzive, fabricarea de probe, amenintarea si santajarea inculpatilor au legatura cu normele europene de drept? Fabricarea de dosare de epurare politica sub pretextul luptei anticoruptie, in care capitol al legislatiei comunitare se incadreaza? Domnu’ Juncker, lasa dracului coniacul si casca bine ochii la ce se intampla in Romania ultimilor ani. Batjocorirea unor procurori si judecatori de inalt profesionalism, prin halucinatii penale puse in practica doar pentru indepartarea lor din functii, la voi cum se numeste? Cand cea mai temuta institutie, poreclita DNA, are 240 de achitari in dosare grele, in primele sase luni din an, voi ati mai tine-o in picioare sau ati transforma-o in gradina zoologica?

Mai presus de lege

Dincolo de astea, unde era galagioasa Comisie cand in Romania a inceput sa functioneze o justitie pe baza de protocoale care pe voi, europeni sensibili in exces, v-ar fi trimis direct la spitalul de nebuni? Si a functionat ani de zile iar acum tot acolo e si se simte bine. In care stat de-al vostru – pentru ca eu nu mai vreau sa fi european – judecatorii au dat sentinte la ordinul serviciilor de informatii? De ce nu ne amenintati ca veti interveni pentru ca Augustin Lazar, procurorul-general, se opune publicarii listei cu procurorii care au fost instruiti de SRI cum sa procedeze in dosare? Si tu, Comisie Europeana cu apucaturi de Madre Dolores, de ce nu ne ameninti cu interventii dure pentru ca intr-un stat de-al tau, Romania, presedintele e mai presus de lege si il doare la basca de Curtea Constitutionala?

author avatar
Valentin Boeru
2.893 afisari

7 COMENTARII

  1. Stapanii Coloniei,adica fostul stat national unitar si in mare masura independent Romania,au inceput sa latre ca turbatii cand au vazut ca nu ne mai convine statutul de sclavi osanditi la moarte sigura.Dispretuiesc toate partidele pentru ca sunt formate in majoritate din lasi,tradatori si slugi prea plecate fata de stapanii Coloniei.Daca apar semne de o precare independenta,democratie sau ridicare a nivelului de trai,imediat si fara a pierde timpul,stapanii trec la represalii mai ales prin institutiile de forta pe care le au in subordine,printre care si banca asa zis nationala a Coloniei..

  2. Daca in loc de PSD era la putere colegul de coniac(l. orban) a lui Junker,orce lege ar fi scos referitor la justitie era minunata si in conform cu normele europene,asa ca nu are rost sa mai pierdem timpul cu el,sa vorbeasca cad va ajuta cu ceva Romania,pana atunci sa ne lasa in pace

  3. Proletari din toate tarile uniti-va la bustul UE a creatorului filozof futuristul neinteles nu asa tov Marx don Junker ce era de inteles si ce sa interpreteze bolsevicu:”Ceea ce caracterizează comunismul nu este desfiinţarea proprietăţii în general, ci desfiinţarea proprietăţii burgheze… Să tremure clasele dominante în faţa unei Revoluţii Comuniste. Proletarii n-au de pierdut în această revoluţie decât lanţurile. Ei au o lume de câştigat.

    „adevarata teroare a tov Marx pe care il pupati in cur si ridicati bust Gyr, maresalul si Sfântul Inchisorilor nu au caci are Marx.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger