AcasăNewsDesertificarea Romaniei i-a alertat pe europeni. Nu si pe noi

Desertificarea Romaniei i-a alertat pe europeni. Nu si pe noi

Avertisment sumbru: tot mai multe zone din sudul Romaniei ar putea arata asa in curand

Curtea Europeana de Conturi ne-a dat un semnal serios de alarma: seceta pune in pericol mai multe zone din Romania.

Avertisment sumbru tot mai multe zone din sudul Romaniei ar putea arata asa in curand

Zona a carei evolutie ii ingrijoreaza pe europeni are o suprafata de aproximativ 100.000 de hectare de teren si este situata in Dobrogea, sudul Moldovei si sudul Campiei Romane. Aici, fenomenul secetei extreme a inceput sa se manifeste inca din anul 2008 iar prognozele sunt sumbre, prevad o accentuare a lui pe viitor. Asta inseamna ca Romania este pandita de fenomenul desertificarii (ca de altfel si alte state europene – Portugalia, Spania si Italia), ca urmare se impune luarea unor masuri urgente. Cum Uniunea Europeana nu are o strategie de combatere a acestui fenomen, rezulta ca tarile afectate trebuie sa inventeze si sa incerce solutii pe cont propriu. Lucru pe care Romania trebuia deja sa-l faca, data fiind desertificarea vizibila in unele zone, dar nu are timp ocupata cum este cu razboieli si scandaluri politice. Cum sa aflam noi cine-i cel mai tare din parcare, Dragnea, Iohannis sau Tariceanu, daca am fi preocupati de schimbarile impuse in agricultura de modificarile climaterice, de exemplu. E mai bine sa cascam gura seara de seara la veninul improscat de analisti si politicieni, n-au decat sa se gandeasca altii la noi tipuri de culturi, adaptate noilor schimbari climaterice, sau la un sistem de irigatie eficient. Noi ne vom trezi probabil doar atunci cand vom avea doar circ fara paine, dar atunci va fi prea tarziu. Nu-i nimic, ne vom putea distra la fel de bine vazand cum PSD si PNL se invinovatesc reciproc de schimbarea climei. Dar asta doar daca burtile nu ne vor ghiorai prea tare de foame acoperind vocile politicienilor.

author avatar
Simona Badulescu
1.323 afisari

3 COMENTARII

  1. Sistemele de irigații ale lui Ceaușescu (vorba vine, ale poporului, dar el a ordonat), sistemele alea, boilor, băi, nenorociților, unde sînt???

  2. Eh, sistemele alea erau acum 30 de ani. Iti imaginezi, acum 30 de ani!!! Fizic nu ar fi rezistat fara o mentenanta adecvata.

  3. da, unde sunt sistemele de irigatii construite in timpul Ceausescu, la mine in Ialomita au fost furate de catre oameni bucata cu bucata ca tevi neinsemnate motoarele, din statiile de pompare au fost furate cu masina de catre cei care le gestionau, asa este unde sunt sistemele de irigatie, ati iesit in strada si ati tipat ca acea perioada din economia tarii noastre nu a adus nimic bun, deci Dumnezeu nu doarme.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger