AcasăNewsDescoperire uluitoare pe un câmp din Iași! Pirotehniștii au intervenit de urgență...

Descoperire uluitoare pe un câmp din Iași! Pirotehniștii au intervenit de urgență (GALERIE FOTO)

munitieDescoperire uluitoare pe un câmp din Iași! Pirotehniștii au intervenit de urgență (GALERIE FOTO)

Sute de proiectile explozive din timpul războaielor au fost descoperite pe raza unei comune din Iași, unde localnicii făceau lucrări agricole.

Pirotehniștii au dat peste 550 de proiectile. Acestea se aflau pe un teren din comuna ieşeană Miroslava, muniţia fiind ridicată de echipele ISU Iaşi pentru a fi ulterior distrusă.

Misiunea a început luni și până acum au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 mm, un proiectil perforant de calibru 47 mm și 3 focoase. Potrivit ISU Iași, este cea mai mare captură de proiectile din ultima perioadă din judeţul Iaşi.

„Echipajul pirotehnic din cadrul ISU Iaşi a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, judeţul Iaşi, în perioada 24 – 25 mai 2021, pentru asanarea unei suprafeţe de teren, unde au fost descoperite cantităţi însemnate de muniţie de război, 553 proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm şi 3 focoase. O parte din elementele de muniţie au fost scoase la suprafaţă în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la 112″, a transmis ISU Iaşi.

La locul descoperirii elementelor de muniţie, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafaţă a lucrărilor de extindere a conductei de gaz. Elementele de muniţie au fost ridicate, depozitate în vederea distrugerii ulterioare

author avatar
Andreea Vlad
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger