AcasăNewsDescoperire senzationala: Angrenaj realizat cu supertehnologie, vechi de 300 de milioane de...

Descoperire senzationala: Angrenaj realizat cu supertehnologie, vechi de 300 de milioane de ani

Bucata de angrenaj prins in carbune

Un locuitor din Vladivostok, Rusia, a descoperit, prins intr-o bucata de carbune, un angrenaj metalic neobisnuit.

Bucata de angrenaj prins in carbune

Surprins de descoperire, omul a dus bucata de carbune la un institut din cercetari. Concluzia oamenilor de stiinta este uimitoare: metalul era aluminiu pur, iar carbunele in care era prinsa portiunea de angrenaj (care seamana cu o portiune de roata dintata) provenea din minele Cernogorodski, regiunea Khakasia, si avea o vechime de 300 de milioane de ani, scrie publicatia „Rusia azi”.

Aluminiul se obtine printr-un procedeu dificil in ziua de azi

Cercetatorii au spart carbunele, au scos piesa metalica, au tratat-o cu agenti chimici si rezultatul obtinut a fost ca metalul era aluminiu de 98% puritate, acoperit cu strat protector de magneziu. Imposibil sa fie o „anomalie” a naturii.

„Ciocanul” de aluminiu din Romania

Procesul obtinerii de aluminiu este dificil, necesita cuptoare cu inductie, iar alierea lui cu magneziu, pentru a-i forma stratul anticoroziv este in mod cert o „creatie artificiala”. Cine turna angrenaje dintr-un astfel de aliaj acum 300 de milioane de ani? Cercetatorii nu s-au hazardat sa raspunda. „Rusia azi” aminteste cu acest prilej de ciocanul de aluminiu descoperit in Romania in 1974, dat din „era Jurassic”, de acum 200 milioane de ani.

author avatar
Adina Mutar
2.197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger