AcasăNewsDesant american la frontiera Venezuelei

Desant american la frontiera Venezuelei

Dupa avioanele cu ajutoare vor debarca si trupele ?

Statele Unite au trimis avioane care transporta produse umanitare la granita Columbiei cu Venezuela. Produsele au fost trimise la solicitarea liderului opozitiei Juan Guaidó, dar presedintele Nicolas Maduro sustine ca  operatiunea este un pretext al Washingtonului pentru o inteventie militara.

Dupa avioanele cu ajutoare vor debarca si trupele

Aeronave  militare au aterizat pe aeroportul din Cucuta, teste vorba de un prim transport  de peste 200 de tone de mincare. Mii de voluntari ar urma sa preia alimentele si produsele de prima necesitate si sa le transporte peste granita. „Copiii sunt infometati si aproape toate spitalele din Venezuela se confrunta cu lipsa medicamentelor”, a spus  Mark Green,  directorul Agentiei SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID), prezent in orasul columbian.  Si vicepresedintele american Mike Pence a profitat de conferinta de securitate de la Munchen, lansand un apel  UE sa-l recunoasca pe Juan Guaido drept presedinte interimar al Venezuelei,  desi unele state membre au blocat o astfel de pozitie comuna. In numele Statelor Unite, presedintele contestat Nicolas Maduro  isi infometeaza propriul popor si trebuie sa plece , a spus Pence – afirmatie care, alaturi de insistenta ca statele comunitare sa se retraga din acordul nuclear cu Iran –  pune o si mai mare presiune in relatiile americano-europene, si asa foarte tensionate de cand la Casa Alba se afla instalat Donald Trump. Si nu numai, China, Turcia, Cuba si Siria il sustin pe Nicolas Maduro, aceeasi pozitie o are si Vladimir Putin care nici nu vrea sa auda de o posiblila invazie militara prin Columbia, in timp ce Italia si Grecia au anuntat deja ca nu il vor recunoaste pe Guaido drept presedinte interimar al Venezuelei.  Cuba este un alt aliat al regimului de la Caracas, guvernul de la Havana a acuzat SUA ca pregateste trupe speciale sub pretextul gestionarii crizei umanitare in Venezuela, insa,  emisarul special american pentru aceasta tara, Elliot Abrams, sustine ca este vorba de “o noua minciuna”. „Statele Unite intentioneaza sa creeze o criza umanitara pentru a putea justifica o interventie militara. Acest lucru se inscrie in farsa; de aceea, le spunem cu toata demnitatea ca nu avem nevoie de resturile lor de paine, de mancarea lor toxica, de resturile lor”, a afirmat si Nicolas Maduro.

A treia banca din Rusia ingheata conturile Petróleos de Venezuela

Gazprombank a decis sa inghete conturile companiei petroliere de stat venezuelene PDVSA, creditorul rus nu vrea sa  intre sub sanctiunile aplicate de Statele Unite, „Conturile PDVSA sunt in prezent inghetate. Dupa cum veti intelege, operatiunile nu pot fi efectuate”, a spus o  sursa Reuters. O decizie care vine dupa afirmatiile ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov a spus la Munchen ca “europenii pierd miliarde de euro” din cauza  acestor sanctiuni dupa ce “s-au lasat atrasi intr-o infruntare stupida cu Rusia.” Alaturi de Lavrov, si cancelarul Angela Merkel a spus  ca UE nu ar trebui sa intrerupa toate relatiile cu Moscova din punct de vedere geostrategic.

author avatar
Andrei Coman
231 afisari

2 COMENTARII

  1. SI IN ACELE AVIOANE SIGUR ERAU NUMAI ALIMENTE SI ALTE ,,AJUTOARE,,NEUMANITARE.Sper sa nu fi trimis si rusii aceleasi ajutoare,in aceleasi proportii sau mai mult,pentru ca se va naste un conflict civil cu arme militare.Alte tara asupra careia se abate vantul democratiei jefuitoare externe,ca in Libia,Irak,Siria etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger