AcasăNewsDeputatul Radulescu, cerere catre Iohannis: sa denunte public protocoalele incheiate intre SRI...

Deputatul Radulescu, cerere catre Iohannis: sa denunte public protocoalele incheiate intre SRI si institutii

”Deputatul mitraliera” trage tot in gol

La o zi de cand, dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata din fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, liderul PSD dadea de inteles ca nu e exclusa complet eventualitatea suspendarii presedintelui, deputatul social-democrat Catalin Radulescu a facut la randul sau referire la acest ultim aspect.

In sensul in care, aflat marti la Parlament, stiut fiind ca Legislativul e in sesiune extraordinara, Radulescu a anuntat ca a formulat mai multe cereri, pe care urmeaza sa le depuna oficial, una dintre ele urmand sa junga in atentia lui Klaus Iohannis, iar o alta pe masa ministrului Justitie.

Solicitarea adresata lui Iohannis are in vedere protocoalele incheiate de Serviciul Roman de Informatii. „Cer presedintelui Romaniei sa denunte public protocoalele si sa se dezica de aceste protocoale incheiate intre SRI si toate institutiile cu care au fost incheiate. Sa denunte public toate interceptarile ilegale pe siguranta nationala si sa se dezica si sa denunte public echipele mixte care au participat impreuna cu judecatorii la judecarea, anchetarea si condamnarea oamenilor nevinovati”, a anuntat, in prima faza, Radulescu.

In caz contrar, adauga parlamentatul, „daca dansul nu face acest lucru, inseamna ca accepta statul paralel, inseamna ca (,) continua cu ce a facut pana acum – sa nu respecte Constitutia si atunci cer colegilor mei si Coalitiei sa continuam cu cererea de suspendare, adica sa luam in lucru (…) rapid continuarea deciziei de suspendare a presedintelui Romaniei”.

Totodata, Radulescu a anuntat ca solicita ministrului Justitiei, Tudorel Toader, ca „la randul lui sa ceara tuturor fortelor si institutiilor pe care dansul le cunoaste sa faca publice (…) echipele de procurori si judecatori care au colaborat cu SRI-ul. Nu in ultimul rand, deputatul PSD cere lamuriri si de la actualul director al Serviciului Roman de Informatii, in sensul in care ii solicita, in calitatate de parlamentar, „sa denunte si sa arate public toti procurorii si judecatorii care in acesti 8-10 ani de zile au colaborat si au facut echipe mixte, au anchetat si judecat, impreuna cu SRI-ul, dosarele si romanii nevinovati”.

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger