AcasăNewsDeputatul Ioan Mihaila a vorbit 29 de secunde in 4 ani de...

Deputatul Ioan Mihaila a vorbit 29 de secunde in 4 ani de mandat

La noi, ca la nimeni: Avem patru deputati care au vorbit in plen doar pentru a depune juramantul. In urmatorii patru ani au tacut malc.

Recordul ii apartine parlamentarului Ioan Mihaila, in prezent PMP (fost PNTCD, apoi UNPR), care a vorbit doar 29 de secunde in patru ani, adica  atat cat a durat depunerea juramantului. Alti trei parlamentari, Florica Birsasteanu (PSD), Marius Manolache (PSD) si Nicolae Florian (PSD, fost PNL), au fost ceva mai vorbareti si au ajuns la 40 de secunde vorbite in plen, insa doar pentru ca, la ei, depunerea juramantului, in 2012, a durat ceva mai mult. Exista si parlamentari care, pe langa juramant, au mai venit sa tina discursuri la tribuna doar pentru a se apara de acuzatiile DNA.

Campionul tacerii absolute in Parlament

Deputatul PSD Cristian Riza este unul dintre ei. La fel, Sebastian Ghita a vorbit abia in martie 2016, dupa o lunga pauza de la depunerea juramantului, in 2012. Mai mult, Ghita are un record absolut: nicio initiativa legislativa semnata sau coinitiata in cei patru ani de mandat. Si deputaul independent Theodor Paleologu, care acum candideaza ca independent pentru un nou mandat, a vorbit doar de doua ori: cand a depus juramantul si a doua oara in februarie 2014, cand a anuntat ca paraseste PDL si ramane independent. In total, a adunat 38 de secunde de discursuri in Camera Deputatilor in patru ani.

author avatar
Catalin Dumitrescu
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger