Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Deputatii, unda verde masurilor alternative de executare a pedepselor

Deputatii, unda verde masurilor alternative de executare a pedepselor

Autor:

Proiectul de lege privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate a trecut, miercuri, de Camera Deputatilor.

 

camera deputatilor 350x233 Deputatii, unda verde masurilor alternative de executare a pedepselorAu fost 170 de voturi “pentru”, 81 “contra” si 6 abtineri pentru proiectul in cauza, pentru care Comisia juridica a Camerei a propus adoptarea.

Initiativa prevedte “masuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate” – care ar urma sa fie executate fie la domiciliu, fie doar sambata si duminica “intr-un centru special infiintat”, ori prin “echivalent zile munca in folosul comunitatii” fie ‘in regim mixt, de “echivalent zile de munca in folosul comunitatii si de zile de executare sambata si duminica intr-un centru special infiintat”‘.

O astfel de masura s-ar aplica in cazul faptelor fara violenta, insa nu si recidivistilor si doar in cazul pedepselor de maximum 5 ani.

Proiectul fusese deja adoptat in Senat, Camera Deputatilor avand calitate de for decizional. Drept urmare, va ajunge la Cotroceni, in vederea promulgarii.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!