AcasăNewsDeplasari externe. Toader l-a anuntat pe Lazar ca va face verificari: "frumoasa...

Deplasari externe. Toader l-a anuntat pe Lazar ca va face verificari: „frumoasa suma de 500.000 de euro” 

Actualul procuror general, care isi doreste un al doilea mandat in fruntea Parchetului General, a fost al treilea candidat care a dat, miercuri, interviul la Ministerul Justitiei.

Augustin Lazar s-a aflat fata in fata cu Tudorel Toader, oficialul guvernamental care a cerut la Cotroceni revocarea din functie a celui dintai. Nu au fost putini cei care au remarcat faptul ca audierea de la MJ a fost presarata de contre intre cei doi oficiali.

La un moment dat, Toader a adus in discutie deplasarile externe ale procurorului general, pe care l-a anuntat ca va face verificari in privinta sumelor vehiculate ca s-ar fi cheltuit in acest sens. „Daca aveti o evidenta a tuturor deplasarilor (…) Cineva imi spune, si voi verifica oficial, faptul ca toate aceste deplasari pe durata mandatului dumneavoastra au costat Ministerul Public, repet, verific, o frumoasa suma de 500.000 de euro. Este adevarat?”, l-a intrebat Toader pe Lazar.

Raspunzand, procurorul general a incercat sa explice cat mai clar ce anume presupun aceste deplasari. „Domnule ministru, eu cred ca este o exagerare si stiu ca noi am comunicat la un post de televiziune care sunt deplasarile. As vrea sa va spun ca procurorul general, dupa cum prevede legea, reprezinta Ministerul Public, procurorul general daca reprezinta Ministerul Public, se deplaseaza acolo unde Ministerul Public este invitat si prezinta, expune (…) pe temele pe care a fost solicitat. Face schimb de experiente, intra in relatii cu procurorii francofoni, intra cu EuroJust, este invitat nu pentru beneficiul lui personal, ci pentru… este o onoare a Ministerului Public (…) Trebuia sa trimit pe altcineva sau…?”, a replicat Lazar.

sursa foto: captura video

242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger