AcasăNewsDeja au aparut problemele: Turisti blocati pe munte din cauza zapezii!

Deja au aparut problemele: Turisti blocati pe munte din cauza zapezii!

O excursie pe munte, in weekend, s-a dovedit a fi mai mult decat o aventura pentru un grup de persoane care ar fi vrut sa ajunga la Balea Lac, dar s-au trezit blocate in drum, din cauza zapezii.

Desi in majoritatea zonelor tarii temperaturile, desi scazute, sunt cele asteptate pentru o zi de toamna, in zona montana e mai frig, si chiar au cazut precipitatii sub forma de ninsoare. Pe Transfagarasan, de exemplu, e zapada.

Si chiar daca stratul de nea nu este foarte mare, de doar 10 centimetri, problemele au aparut pentru ca masinile in care se aflau cei cativa turisti nu erau echipate pentru conditii de iarna, motiv pentru care soferii nu au mai putut continua deplasarea in conditii de siguranta. Oamenii isi propusesera sa ajunga pana la Balea Lac, conform B1TV. Planurile lor au fost, insa, date peste cap. Cand au realizat ca sunt blocati, au cerut ajutorul autoritatilor.

In sprijinul lor au plecat salvamontistii, dar si un utilaj echipat pentru deszapezirea drumului. Tot ce le ramane acum turistilor dornici de o excursie la munte este sa astepte sosirea echipelor de interventie.

Sursa foto:  radiocluj.ro

1.780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger