AcasăNewsDegeaba, Timmermans. Tot nu pupi Portul Constanta!

Degeaba, Timmermans. Tot nu pupi Portul Constanta!

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene canta partitura justitiei din Romania dupa ureche

„Romania nu s-a indreptat!” Exact asa si-a inceput seria de raspunsuri Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, intr-o conferinta de presa de la sediul Comisiei. As fi vrut sa mi se faca rusine, dar n-am reusit, pentru ca nu stiam cand sa incep. In schimb, as vrea sa-i spun acestui „Domn Vucea” al unei Uniuni care-si tine chilotii cu mana ca nu ma impresioneaza cand ne bate cu rigla la palma. Am aflat de prea multa vreme cum arata binele pe care Europa dumisale ni-l baga pe gat. Si as mai vrea sa-i spun sa-si vada lungul nasului, caci Romania nu e un sat fara caini unde isi poate plimba nestingherit tupeul lui de vechil expirat.

Prim vicepresedintele Comisiei Europene canta partitura justitiei din Romania dupa ureche

Adica Uniunea Europeana ne vrea binele, ne invata cum sa stam cu nasul in tarana si sa nu cutezam a ridica privirea, iar noi nu pricepem nimic. Se chinuie mai marii ei sa-si tina bocancii pe gatul nostru, iar noi, nerecunoscatori, ii scuipam pe bombeuri si le radem in nas.

La ordinul Europei

Anuntate initial ca discutii pe marginea statului de drept din Romania, acestea au  scos la iveala imediat motivul real al intrunirii. Soarta Codrutei Kovesi ii doare cel mai tare. Ca sa nu existe dubii, Timmermans a spus de la bun inceput ca fosta sefa a DNA este candidatul Partidului Popular European la conducerea Parchetului European.

Pentru port Olanda nu s ar da in laturi de la santaj

Gata, s-a decis, ramane batut in cuie. Numai ca aranjamentele lor sunt date peste cap de justitia din Romania, care isi vede nestingherita de anchetele care o privesc pe Kovesi. Si atunci, de ce sa nu puna un pic de presiune pentru a-si rezolva treburile dupa cum vor? O candidata la sefia Parchetului European, anchetata pentru luare de mita, abuz in serviciu, marturie mincinoasa si constituire in grup infractional organizat suna ca naiba, trebuie facut ceva. Si atunci, cea mai simpla solutie a fost sa se ia de la capat eterna poveste a justitiei romane, care nu asculta de ordinele Europei.

Va incurcam socotelile?

Mai zilele trecute se trezise si Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, sa ne dea ordine. Este inacceptabila tentativa Guvernului Romaniei de a sabota candidatura Codrutei Kovesi la conducerea Parchetului European, spunea el, fara sa realizeze grotescul situatiei.

Ce coincidenta Cum a batut Timmermans cu pumnul in masa hop si Kovesi a scapat de controlul judiciar

Guvernul Vioricai Dancila nu are nicio legatura cu asta, dar ce bine suna cand iti faci reclama si pozezi in aparatorul dreptatii europene. Ba, mai mult, Weber cerea oprirea anchetei privind-o pe Kovesi. De ce? Pentru ca asa le convine lor, deoarece miza este cu mult mai mare decat ne imaginam noi. Cand Uniunea Europeana vrea sa instituie un control total al finantelor, in special  in zona estica, ne trezim noi sa o cercetam pe Kovesi pentru mita si alte prostii? Da’ cine suntem noi sa dam Europei peste nas si sa-i incurcam socotelile?

Fata nevazuta a razboiului

Ingrijorarea lui Frans Timmermans fata de evolutia justitiei din Romania pare mai degraba preventiva la prima vedere. L-a luat asa, o teama ca Ordonanta de urgenta de care a auzit el va garanta impunitatea inaltilor demnitari. Nu are rost sa-i explici ca Ordonanta aia nu exista, dupa cum ar fi inutil sa-ti bati mintea cu el in speranta ca va intelege ca aici, in Romania, romanii fac legile. Parca au innebunit toti, Dragnea vrea sa scape de puscarie, atat stiu, atat pricep si atat transmit mai departe. Dar de ce nu ne explica Timmermans si lucrurile care nu se vad, ascunse in spatele acestui fals razboi pe justitie? De ce nu face o conferinta de presa in care sa relateze despre eforturile Olandei de a ne lasa fara Portul Constanta? Despre presiunile pe care tara lui le depune pe toate fronturile pentru a ne face sa cedam?

Nu mai ai loc de spioni

Nu mai este un secret ca Olanda s-a opus de fiecare data admiterii Romaniei in Spatiul Schengen, in pofida faptului ca, de ani de zile, intrunim toate conditiile cerute. Pentru tara lui Timmermans ar fi un adevarat dezastru. Odata admisa in Schengen, Romania ar arunca in aer suprematia Portului Rotterdam. Ca sa intelegi, e de ajuns sa socotesti ca taxele portuare la Constanta sunt de sase ori mai mici decat la Rotterdam. E lesne de inteles ca dupa aderarea la Spatiul Schengen lumea va prefera Portul Constanta, in defavoarea Rotterdamului. Visul Olandei ar fi sa-si extinda suprematia maritima si la Est, prin Constanta, Rotterdamul devenind prea mic pentru poftele si lacomia ei. Si atunci, cum sa nu pui presiune pe Romania prin orice mijloace? Ambasadoarea Stella Ronner Grubacic are grija ca Olanda sa fie mereu in centrul atentiei. Ba o masa impartita cu Nelu Iordache, mai mult denuntator decat om de afaceri, ba tam-tam cu lansarea de cluburi pentru lesbiene si gay. Mai apare si Mark Rute, premierul olandez, care declara ca Romania e corupta, de jurai ca de aia a venit la Bucuresti pentru cateva ore. Dar despre compania Damen, aia care s-a incurcat intre danele Portului Constanta cand a fost vorba de acuzatii de coruptie, nicio vorba? Pe cand o conferinta de presa despre puzderia de ofiteri si agenti ai AIVD – Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst, serviciul secret olandez, de care te impiedici prin piete si care stiu pana si cati guvizi sau chefali trec zilnic pe la fiecare dana? Nea Timmermans, si astia au treaba tot cu Ordonanta aia care nu exista sau cu gasirea unei brese prin care Romania sa fie usurata de Portul Constanta? Prea ne iei de prosti. Degeaba te scremi la Bruxelles si Strasbourg cu Kovesi, nu pupi Portul Constanta.

author avatar
Valentin Boeru
4.383 afisari

26 COMENTARII

  1. A sosit vremea sa aflam si latura aventuriera a boerului , Sfantul Valentin vindeca bolnavi , cununa pagani cu crestini si daruia tinerilor indragostiti flori din gradina lui , isi vedea de modestie , de credinta in Dumnezeu si nu-si baga nasul peste tot pacalind creduli si fraieri ca are abilitati de smecher si profesionalismul lui 007-Bond atunci cand cumpara patrunjel din Piata Obor si se impiedica de ”aivedisti” . Nu este de inteles fixatia unora de a pupa poala urmasilor Taciturnului si insistenta cu care cersesc un masaj profesionist cu portocale mecanice si esente misterioase de lalea neagra . Oferta vine la cerere , e bine sa ai grija ce-ti doresti si cand te scremi sa-l ponegresti pe Iohannis si stai pitit pe facebook de frica injuraturilor din partea cititorilor ! P.S : Ai doi simpatizanti geniali pe facebook , pe Ionica din Fagaras si pe madam Ursulescu din Codlea ,pe-aci … ,se ”imbulzesc”, Marcu Anton , cobe si Anonymous , adica unul si acelasi cu pseudonime diferite clocite la Gregoriopol . Insista , poate se mai leaga ceva la firul ierbii ….!

    • Ce de metafore, doamnă M! Dantelărie de termeni. Felicitări. Doar că nu a funcționat croşeta și a ieșit pe dos. Mai citiți o dată articolul. Nu se referă la Johannis. Elaborarea unui comentariu alambicat trebuie să se bazeze pe text.

      • Anonymous , prostovane , ai uitat ca doamna ”M” este sefa lui Bond ? Cum sa-i raspunda unui mankurt terche-berchea care taie frunza la caini prin presa romaneasca pentru un pumn de copeici ? Hihihihihihi…, mari ie pasiunia TA , Boje …….hihihihihi……iesti di cascadorii rasului , gaspadine …..

        • MARCU ANTON, DOAMNA M, Zzz si alte zoaie hastagiste. Uite de aia blocheaza admin comentariile, ca ati transformat spatiul asta in maidan. Nu va mai credeti inteligenti si importanti, sunteti niste multimi vide.

          • Anusnymous , stim ca vrei presa aliniata ca-n Transnistria , stai si crapi in bezna mintii si in postura de sluga , zombistule ! Admin -istratorul blocheaza comentariile cand devii badaran in exprimari , starea ta naturala . Panimaesi ?

      • Ian Fleming l-a plasmuit pe Bond dupa chipul si asemanarea unui om care a existat cu adevarat : Dusko Popov , sarbul nascut in Titel , agent dublu al Serviciilor Secrete Britanice si…Germane ! A murit in 1981 , la aproape 70 de ani si a fost inmormantat in Franta . Are 4 baieti ( Boris , Dejan ,Omar si Marco ) , a fost un dependent de cazinouri si femei frumoase . Sean Connery , Roger Moore , Pierce Brosnan si Daniel Craig s-au straduit sa interpreteze cat mai exact peripetiile celui ce il informa pe Hoover de iminenta unui atac japonez la Pearl Harbor . Anonymous Kostya , lasa propaganda stalinista de doua copeici , pune mana si citeste , cultura e libertate ,nu mai e nevoie sa te milogesti de ” Doamna M ” sa-ti spuna ce e important sau nu , nu mai tine sa freci menta fraierind babute muribunde si sa bati , de-a proasta mankurtului , apa-n piua cu slogane fumate ! Panimaesi ?

  2. Alexandra , vine o vreme cand nervul optic cedeaza , este nevoie de dioptrii din ce in ce mai mari si cataracta devine nemiloasa , boala nefasta pentru bunicute ce croseteaza la gura sobei total habarniste cine sunt AIVD-istii , urmasii lui Wilhelm de Orania zis Taciturnul , ai cui jucatori reprezinta ”portocala mecanica” sau care este tara lalelor . De unde nu e , nici Dumnezeu nu cere ! Continua , frustrarile si toanele bunicutelor trebuiesc tratate cu intelegere , fudulia acestora devine simpatica pana la un punct , se sparge alambicul si trebuie trimise la culcare ca au luat-o pe aratura !

  3. Apropo de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst , cititi articolul aparut azi , 04-04-2019 , ora 00:37 in ”Comisarul.ro” ” Mai avem Servicii Secrete ? ”. Aruncati un ochi si pe ”Ziare .com ” de azi si cititi articolul Ioanei Ene Dogioiu de la ora 07:03 -” Fascinanta poveste a procesului Kovesi la ICCJ . Dosarul facut guler si Florea ascunsa sub scara ” . Pentru cititorii ce se vor informati , MERITA CITITE !

      • Bai , Kostia , laba trista , comanzi de la Tiraspol in presa romaneasca ? Dispari , hahalera , iar te pun romanii sa faci matanii evlaviose cu fruntea la buric . Ai chef de niste Cristosi si Dumnezei de la primele ore ale diminetii ? Tot tu esti si folosesti pseudonimul talambei mamaie ” Alexandra” ?

  4. Zzz, esti prea imbecil ca sa intelegi ceva. Ti-a zis bine cineva „mars în formol, ca au venit turistii sa vada cum arata un accident genetic”.

    • Te vaiti de admin , imbecilule ? Mai ai tupeul sa postezi in presa romaneasca cand toata lumea stie ca esti vuvuzeaua savuskineza CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ? CU CE DREPT TE AMESTECI IN PROBLEMELE ROMANILOR , ACCIDENTULE GENETIC STALINIST ?

      • Ce neinspirata a fost ma-ta in noaptea aia, putea dracului sa citeasca o carte. Asa, a adus pe lume inca un rebut social.

        • Anusnymous , cand te privesti in oglinda , iti pui asemenea intrebari existentiale ? Ai realizat si tu ca n-are nici o vina mamuska ca a fatat un rebut social ?…hihihihihihihi….

      • Asa este , am cautat pe facebook si am dat de vuvuzeaua Constantin Moldovean Tiraspol . Care e , bai , Constantine , scopul de te agiti atata si te bagi in problemele interne ale romanilor , tu, un tradator care ai invatat romaneste sa poti sa -ti versi zoaiele staliniste ? Esti platit sa manipulezi opinia publica romaneasca ? Nu vezi ca esti singurul capcaun care posteaza verzi si uscate pe aici si romanii adevarati nici nu te baga in seama ? Cate copeici iei la postare , trollete ?

  5. Cititi ” CULISELE ZILEI FRENETICE DE LA GUVERN IN CARE PLANURILE PENTRU OUG-UL LUI DRAGNEA AU FOST ANULATE INCA O DATA ”, azi , 04-04-2019 , articol-analiza al lui Cristan Pantazi aparut in G 4 Media.ro. Dancila si Tudorel Toader S-AU ASCUNS IN SPATELE ASALTULUI DIPLOMATIC AL PARTENERILOR SI AU REFUZAT SA ADOPTE OUG-UL SCRIS LA PARTID .

    • mori prost si haleste govno , nu intereseaza pe nimeni de tine , lasa romanii sa decida , tu esti , deja , compromis in zooparkul de pe malul stang al Nistrului , asteapta sa ploua cu carnati zbarliti si sa vina sezonul la stevie si dude , prapaditule 1

  6. Pt. dna M,Marcu care bea formol,zzz,etc, Poti sa ne dai o frunte-n buric,ca sa minci o stevie de 2 copeici boschetare onanist pina la dementza..! Incerci sa-mi clonezi nick’u bolnavule psihic.Trebuia sa te semnezi cu ,,omul de la Balaceanca”!

    • MARCU ANTON sunt tot eu , Lascarica Kostya Anusnymous , am o lucrare delicata la un navetist de Rabnita , e pretentios , imi umfla si falcile cu flautul zbarlit si vrea sa-mi dilate ochiul dosnic maron . Revin imediat , termin de oracait si va stau la dispozitie .Pupici!

  7. Sa ne amintim de Baroso… un amanunt:

    Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi şi nouă toate;
    Ce e rău şi ce e bine
    Tu te-ntreabă şi socoate;
    Nu spera şi nu ai teamă,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamnă, de te cheamă,
    Tu rămâi la toate rece.

    Multe trec pe dinainte,
    În auz ne sună multe,
    Cine ţine toate minte
    Şi ar sta să le asculte?…
    Tu aşează-te deoparte,
    Regăsindu-te pe tine,
    Când cu zgomote deşarte
    Vreme trece, vreme vine.

    Nici încline a ei limbă
    Recea cumpăn-a gândirii
    Înspre clipa ce se schimbă
    Pentru masca fericirii,
    Ce din moartea ei se naşte
    Şi o clipă ţine poate;
    Pentru cine o cunoaşte
    Toate-s vechi şi nouă toate.

    Privitor ca la teatru
    Tu în lume să te-nchipui:
    Joace unul şi pe patru,
    Totuşi tu ghici-vei chipu-i,
    Şi de plânge, de se ceartă,
    Tu în colţ petreci în tine
    Şi-nţelegi din a lor artă
    Ce e rău şi ce e bine.

    Viitorul şi trecutul
    Sunt a filei două feţe,
    Vede-n capăt începutul
    Cine ştie să le-nveţe;
    Tot ce-a fost ori o să fie
    În prezent le-avem pe toate,
    Dar de-a lor zădărnicie
    Te întreabă şi socoate.

    Căci aceloraşi mijloace
    Se supun câte există,
    Şi de mii de ani încoace
    Lumea-i veselă şi tristă;
    Alte măşti, aceeaşi piesă,
    Alte guri, aceeaşi gamă,
    Amăgit atât de-adese
    Nu spera şi nu ai teamă.

    Nu spera când vezi mişeii
    La izbândă făcând punte,
    Te-or întrece nătărăii,
    De ai fi cu stea în frunte;
    Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
    Între dânşii să se plece,
    Nu te prinde lor tovarăş:
    Ce e val, ca valul trece.

    Cu un cântec de sirenă,
    Lumea-ntinde lucii mreje;
    Ca să schimbe-actorii-n scenă,
    Te momeşte în vârteje;
    Tu pe-alături te strecoară,
    Nu băga nici chiar de seamă,
    Din cărarea ta afară
    De te-ndeamnă, de te cheamă.

    De te-ating, să feri în laturi,
    De hulesc, să taci din gură;
    Ce mai vrei cu-a tale sfaturi,
    Dacă ştii a lor măsură;
    Zică toţi ce vor să zică,
    Treacă-n lume cine-o trece;
    Ca să nu-ndrăgeşti nimică,
    Tu rămâi la toate rece.

    Tu rămâi la toate rece,
    De te-ndeamnă, de te cheamă;
    Ce e val, ca valul trece,
    Nu spera şi nu ai teamă;
    Te întreabă şi socoate
    Ce e rău şi ce e bine;
    Toate-s vechi şi nouă toate:
    Vreme trece, vreme vine. GLOSSA de Mihai Eminescu

    ~poet national~

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger