Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Degeaba faceti controale, bolnavii mor in spitale!

Degeaba faceti controale, bolnavii mor in spitale!

Autor:

Ministrul Sanatatii a cerut Inspectiei Sanitare  sa faca verificari la Spitalul de Arsuri dupa decesul minerului de la Uricani, care ar fi fost ucis de bacteri intraspitalicesti, acuza  presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor. Treaba asta se intampla la doi ani dupa  incendiul din clubul Colectiv, cand raportul ministerului arata situatia catastrofala din spitalele Romaniei.

 

spital arsi bucuresti Degeaba faceti controale, bolnavii mor in spitale!

La doi ani de la Colectiv infectiile intraspitalicesti omoara pacienti si nimeni nu face nimic

“Acest miner practic a murit din cauza infectiei cu klebsiella. Avem buletinul de analize medicale care confirma acest lucru. (…) Se banuieste, la modul cat se poate de rezonabil, ca infectia s-a produs prin cada de baie care este folosita la toti pacientii. Acea cadita are o husa de plastic care este folosita de fiecare data, este doar spalata si dezinfectata superficial si refolosita la alti pacienti. In mod normal, acea husa trebuie sa fie de unica folosinta.(…) Avem date ca el a venit steril din punct de vedere al bacteriilor patogenice”, a explicat Vasile Barbu, presedintele ANPP. Cum in ultimii cinci ani au fost inregistrate peste 57.000 de cazuri de infectii intraspitalicesti(12000 in Bucuresti), in conditiile in care in 2010 au fost raportate 8100 de cazuri, controlul ministrului Bodog sa faca ce? Sa constate si mai departe nimic, pentru ca spitalele nu pot fi curatate de bacterii, trebuie demolate, la 30 de ani, si construite alte noi, un scenariu SF pentru Romania sfarsitului lui 2017. La doi ani de la Colectiv infectiile intraspitalicesti omoara pacienti si nimeni nu face nimic.


2 comentarii to Degeaba faceti controale, bolnavii mor in spitale!

  1. Papu

    Am avut ocazia să discut cu cineva cu multă experiență în construcții, că un spital nou e garantat și ferit de bacterii ucigașe, dacă se menține o curățenie foarte strictă cca 20 de ani, după care se renovează la interior, se curăță tencuiala până la cărămidă, se ard pereții cu un arzător cu gaz (ca pe porcul de Crăciun), după care se tencuiește din nou sau mai nou se plachează cu plăci rigips. Se schimbă tot mobilierul cu unul nou, dulapuri, uși, ferestre, parchet, paturi, chiuvete, etc. Aparatura se dezinfectează cu soluții speciale. Persoana respectivă a mai afirmat că mai bine construiești un spital nou și celui vechi îi dai foc și sigur scapi de bacteriile ucigașe.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!