AcasăNewsDecretul pentru prelungirea mandatului sefului Statului Major al Apararii, in Monitorul Oficial

Decretul pentru prelungirea mandatului sefului Statului Major al Apararii, in Monitorul Oficial

Decizia presedintelui Iohannis, de a prelungi cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca in fruntea Statului Major al Apararii, care fusese imputernicit, in prima faza, sa-si exercite prerogativele in aceasta functie doar pana la 31 decembrie 2018, a ajuns, sambata, in paginile Monitorului Oficial (MO).

In textul decretului se mentioneaza ca decizia prelungirii mandatului sefului SMA s-a facut „luand act de lipsa unei propuneri de numire, potrivit legii, in functia de sef al Statului Major al Apararii, retinand necesitatea asigurarii continuitatii conducerii armatei, in conditiile in care mediul regional si international de securitate se afla in continua schimbare, avand in vedere rezultatul dezbaterilor din cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 28 decembrie 2018”.

Publicarea s-a facut sambata la pranz, adica in ziua ce a urmat sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, intrunire la incheierea careia Klaus Iohannis iesise public cu anuntul ca a hotarat sa prelungeasca mandatul generalului Ciuca. Totul, in ciuda faptului ca ministrul Apararii formulase o alta propunere pentru functia in cauza, propunere despre care, insa, primul om in stat a anuntat ca „nu respecta rigorile legii”.

Ulterior, de la Cotroceni s-a trimis, tot in cursul zilei de vineri, un mesaj in care se aducea in discutie o intarziere a publicarii deciziei in MO. S-a comunicat ca „imediat dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Decretul Presedintelui Romaniei nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul sefului Statului Major al Apararii, a fost transmis, in conditiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputatilor, in vederea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei”. Dar si ca „Presedintele Romaniei atentioneaza ca intarzierea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Decretului nr. 1331/2018 si, implicit, impiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinte si atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate”.

468 afisari

1 COMENTARIU

  1. Saracul mintos si-a facut iarasi nevoile pe Constitutie si legile organice ce reglementeaza pas cu pas atributiile institutiilor acestui stat,pardon-Colonie,mai se intituleaza si sef al statului=degeaba,confortabil in sapte case ramase doar cinci.Asta,daca nu va mai fi numit de stapanii Coloniei,in frunte cu merkelova,inca un mandat la guvernoratul confortabil de stat degeaba si tocat banii publici,isi va baga toate unghiile sale si mai ales ale tatei sale,in tiroida,nas si annus.Parca trebuia controlat anual cu privire la sanatate,asa scrie intr-o lege,dupa cum se vede si aude asta este grav bolnav,ce doctori si-au luat raspunderea si l-au declarat apt miltar-ca doar este comandantul suprem al armatei tarii,noroc ca nu mai avem armata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger