AcasăNewsDecolteul ofenseaza Arabia Saudita

Decolteul ofenseaza Arabia Saudita

Jurnalista anchetata pentru “tinuta indecenta”

Se pare ca reformele initiate de printul mostenitor Mohammad bin Salman se impiedica de conservatorismul regatului din Peninsula Araba, de vreme ce autoritatile au anuntat declansarea unei anchete pentru „tinuta indecenta” dupa ce o jurnalista de la o televiziune din Dubai a comentat in strada, imbracata intr-o abaya decoltata, ridicarea interdictiei pentru femeile saudite de a conduce autovehicule.

Jurnalista anchetata pentru tinuta indecenta

Shireen al-Rifaie, jurnalista care lucreaza pentru postul de televiziune Al Aan TV din Dubai, a realizat un reportaj pe o strada din Riad pe care treceau masini, imbracata in pantaloni albi si o abaya alba, o roba lunga si ampla, desfacuta larg si care lasa sa i se vada decolteul si o esarfa ce lasa la vedere parul. O tinuta absolut decenta in Occident(si nu numai),dar nu si in Arabia Saudita: „femeie goala conducand la Riad”, este hashtagul care insoteste un potop de proteste ale conservatorilor pe retelele sociale. A urmat inevitabilul, ministrul saudit al mass-media a anuntat ca Autoritatea generala pentru departamentul audiovizual a inceput o ancheta asupra jurnalistei, acuzata ca „a incalcat regulile si consemnele”, purtand „o tinuta indecenta” in timpul realizarii reportajului. Shireen al-Rifaie a reactionat,  afirmand pe site-ul Ajel ca purta „haine decente”, insa jurnalista a fost nevoita sa paraseasca tara de la izbucnirea scandalului.

author avatar
Bogdan Borcea
208 afisari

1 COMENTARIU

  1. Țâța e tzatza si la femei si la barbati eu nu stiu arabi nu se uita si ei la ei sa vada si ei ca au tzatze inzestrate cu sfarcuri ca femeile? Ce atata rusine?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger