AcasăNewsCe spunea premierul Tudose la investire

Ce spunea premierul Tudose la investire

 

”Eu am solicitat si partidele coalitiei au solicitat si domnul presedinte Dragnea a solicitat ca intre Guvern si Parlament, ca intre Guvern si coalitie sa existe un dialog permanent. Am stabilit urmatorul mod de lucru: saptamanal sa fie sedinte de informare cu coalitia despre ceea ce s-a intamplat in saptamana trecuta si ceea ce ne propunem sa facem la Guvern in saptamana viitoare, iar o data pe luna sa fie o analiza a stadiului indeplinirii programului de guvernare plecand de la termene, implicari si realizari. Atunci va fi acea analiza, o data pe luna. In rest, in fiecare saptamana – am stabilit vineri – raportul de activitate va fi transmis coalitiei celor doua partide si de asemenea va fi urcat si pe site-ul Guvernului”.

”Toti membrii Guvernului vor raporta ceea ce fac prin fapte, nu doar prin declaratii”, spunea, atunci, Tudose.

„Am fost propus in aceasta functie de catre presedintele Liviu Dragnea, acceptat de presedintele Klaus Iohannis si nu vreau sa insel increderea acordata”

”Voi fi prezent in Parlament de cate ori va fi nevoie, de cate ori voi fi chemat sau de cate ori o lege importanta va necesita sustinere la cel mai inalt nivel guvernamental. Le voi cere, de asemenea, tuturor ministrilor sa faca acelasi lucru, sa participe la procesul de dezbatere, atat in plen, cat si la comisie.

Cred, in egala masura, ca partidul care si-a asumat guvernarea si programul de guvernare, PSD, impreuna cu partenerul sau de coalitie, ALDE, au dreptul la legitimitatea de a controla saptamanal, lunar sau de cate ori considera necesar ritmul de implementare a programului de guvernare.”

”Sa nu uitam ca acest scop al guvernarii nu este puterea in sine, ci folosirea ei in beneficiul oamenilor, o bunastare stabila, durabila, pe termen lung, dar incepand de maine. De aceea, guvernul pe care vi-l prezint astazi este obligat sa existe doar pentru asta. Nu exista, o spun inca o data, o alta ratiune pentru care acest guvern este astazi aici, iar daca ar exista alta, nu as fi eu astazi aici.”

Mesaje conferinta de presa dupa investire

”Reporter: Daca domnul Dragnea poate legal sa fie premier, va dati la o parte?

Mihai Tudose, premierul desemnat: Evident, da.”

author avatar
Andrei Coman
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger