AcasăNewsDeclarata moarta la ICCJ, Gala Bute invie la CCR!

Declarata moarta la ICCJ, Gala Bute invie la CCR!

Dorneanu si CCR-ului ar putea scapa turma de la Gala Bute

Premiera de-a dreptul socanta: Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa sesizeze CCR cu exceptii de neconstitutionalitate ridicate in cazul ”Gala Bute” – caz in care tot ICCJ s-a pronuntat deja, definitiv!

Dorneanu si CCR ului ar putea scapa turma de la Gala Bute

Magistratii ICCJ trimit la CCR exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, condamnat si bagat zilele trecute dupa gratii in dosarul „Gala Bute”. Dosar in care instanta a condamnat-o, cu executare, si pe Elena Udrea, dar cum Politia Romana nu jurisdictie in Costa Rica, Justitia a ramas cu mandatul blondei in poala. Din pacate pentru cucoana cu balanta, mica satisfactie de a fi reusit totusi sa o condamne pe Udrea, fie si in absenta, risca sa-i fie si ea rapita daca CCR va admite exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de Obreja. Exceptii care, sa nu uitam, i-au pus serios pe ganduri pe magistratii ICCJ din moment ce au acceptat sa le transmita Curtii Constitutionale. Si mai exact, o admitere a lor de catre CCR va arunca in aer tot procesul Gala Bute, implicit sentintele definitive date.

Obreja: completul de judecata si expertiza put a neconstitutionalitate   

Obreja isi continua meciul cu justitia care l a trimis dupa gratii

In opinia lui Rudel Obreja, Constitutia in aceasta speta au existat multe nereguli. Modul in care a fost constituit completul de judecata, de exemplu (in camera preliminara a fost un singur judecator si nu trei cati ar fi trebuit). Sau faptul ca expertiza a fost efectuata nu de un expert independent ci de unul al DNA, care pe deasupra s-a folosit si doar de datele livrate de ANAF – un ANAF care insa a fost parte civila in respectivul dosar. In plus, Obreja reclama si ca in dosarul Gala Bute denuntatorul a jucat si rol de martor – ceea ce legal nu se poate. ”Am fost condamnat si nu sunt de acord cu solutia data de instanta de apel. Va rog sa-mi permiteti sa-mi dovedesc singur nevinovatia si sa admiteti exceptia de neconstitutionalitate”, le-a cerut Obreja judecatorilor ICCJ. Iar judecatorii au admis, ceea ce inseamna ca mingea ajunge acum pe terenul CCR.

author avatar
Simona Badulescu
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger