AcasăNewsDecizie: Procedura de selectie pentru sefia DNA se reia

Decizie: Procedura de selectie pentru sefia DNA se reia

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

Niciunul dintre cei patru candidati inscrisi in cadrul procedurii de selectie demarate in 9 iulie, in vederea alegerii unui nou procuror sef al DNA nu a fost acceptat. Un anunt in acest sens a venit in urma cu scurta vreme dinspre Ministerul Justitiei.

De altfel, se stia ca ca exista posibilitatea ca fie unul dintre cei patru procurori inscrisi in prima procedura de selectie -Florentina Mirica, Marius Iacob, Elena Grecu, de la DNA si Cristian Lazar, de la Parchetul General -sa fie selectat drept candidat pentru prima functie in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, fie ca niciunul sa nu fie ales in cadrul acestui concurs.

Decizia a fost anuntata vineri in jurul pranzului, adica la o zi dupa ce Mirica, Iacob, Grecu si Lazar si-au prezentat proiectele de management si au raspuns intrebarilor comisiei, in cadrul interviului desfasurat la Ministerul Justitiei.

Institutia condusa de catre Tudorel Toader a transmis, intr-un comunicat, decizia finala in cazul procedurii demarate pe 9 iulie si motivele pentru care niciun candidat nu a trecut de acest concurs. Redam in cele ce urmeaza, integral, mesajul MJ:

„Anunt rezultat procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie

Ministerul Justitiei a organizat, in perioada 09 – 27.07.2018, procedura de selectie a procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Selectia s-a desfasurat in conditiile prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in conformitate cu Standardele de organizare si desfasurare a selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Standardele de evaluare a interviului sustinut in cadrul selectiei procurorilor in vederea efectuarii propunerilor de numire in functiile de conducere prevazute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale.

In urma desfasurarii procedurii de selectie, va aducem la cunostinta faptul ca nu se va face o propunere de numire in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie dintre candidatii participanti, procedura urmand a fi reluata.”

223 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger