Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Decizie definitiva. Pomohaci, “degrevat de marea responsabilitate a preotiei”. Poate fi doar teolog laic

Decizie definitiva. Pomohaci, “degrevat de marea responsabilitate a preotiei”. Poate fi doar teolog laic

Autor:

Cristian Pomohaci nu va mai putea imbraca hainele preotesti, pentru a putea sluji in biserica, au decis mai-marii Mitropoliei Ardealului, ci va face parte doar din randul teologilor laici.

 

preotul pomohaci 350x245 Decizie definitiva. Pomohaci, degrevat de marea responsabilitate a preotiei. Poate fi doar teolog laic

Cunoscut pana acum drept “preotul-cantaret”, Cristian Pomohaci pierde dreptul de a sluji in altar

Desi isi pusese sperantele ca ii va fi revocata caterisirea si ca se va putea intoarce in altar, Cristian Pomohaci nu a primit o veste prea buna din partea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardelului, pe fondul deciziei Consistoriului Mitropolitan, care judecase, deunazi, in prezenta fostului preot, apelul formulat fata de decizia luata in vara, de Arhiepiscopia Alba Iulia, pe fondul scandalului iscat in spatiul public de acuzatia adusa acestuia din urma.

“Consistoriul Mitropolitan a constatat ca sarcina preotiei, cu toate exigentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci. De aceea, pentru a-i acorda totala libertate de manifestare in afara ierarhiei bisericesti de drept divin si a-si putea solutiona problemele juridice din instantele civile, fara implicarea Bisericii, Consistoriul Mitropolitan l-a degrevat de marea responsabilitate a preotiei, trecandu-l in randul teologilor laici”, suna explicatia mentionata intr-un comunicat facut public dinspre Arhiepiscopia Sibiului, dupa ce a fost luata hotararea, comunicat din care aflam ca statutul de teolog laic implica “posibilitatea de a desfasura activitati social-filantropice, culturale, educationale sau de a fi cantaret, dupa caz”.

Hotararea Consistoriului Mitropolitan e una definitiva si irevocabila.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!