AcasăNewsDecizia Sinodului Mitropoliei Moldovei in cazul Episcopului de Husi

Decizia Sinodului Mitropoliei Moldovei in cazul Episcopului de Husi

La finele intrunirii pe care membrii forului bisericesc au avut-o vineri, la resedinta mitropolitana din Iasi, s-a anuntat decizia Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, dupa aparitia in presa a unor imagini si acuzatii la adresa Episcopului de Husi.

Daca pana de curand se anuntase ca acesta nu si-a anuntat intentia de a se autosuspenda pe durata verificarilor care se fac in cazul de fata, mai nou s-a transmis ca i s-a cerut sa nu mai oficieze slujbe. „In cadrul acestei intruniri s-a discutat din nou situatia creata in jurul acuzatiilor aduse Episcopului Corneliu de Husi, cu referire la presupuse abateri de natura morala”, s-a transmis, pentru inceput, intr-un comunicat de presa din directia Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

„Ca rezultat al discutiilor care au avut loc, ierarhii prezenti au solicitat Episcopului Husilor sa nu mai slujeasca Sfanta Liturghie si celelalte slujbe bisericesti, pana la proxima sedinta a Sfantului Sinod cand se va aborda acest subiect, urmand ca Parintele Episcop Corneliu sa se supuna acestei solicitari”, se mai precizeaza in mesajul venit din directia forului bisericesc mentionat.

448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger