AcasăNewsDecizia DURA a Guvernului: CONCEDIERI MASIVE in randul bugetarilor!

Decizia DURA a Guvernului: CONCEDIERI MASIVE in randul bugetarilor!

Potrivit unei Ordonante de Urgenta a Guvernului, peste 10 000 de bugetari romani vor fi disponibilizati in urmatorii cinci ani.

Potrivit documentului, in acesti cinci ani, aproximativ 10.500 de bugetari vor ramane fara loc de munca. Proiectul de lege prevede ca statul sa acorde masuri de protectie sociala persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, in perioada 2013-2018, in acest moment documentul aflandu-se in Senat pentru aprobare.

Astfel, se estimeaza ca, in urma aplicarii planurilor de disponibilizare din cadrul societatilor  nationale, regiilor autonome, companiilor nationale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat, dar si a societatilor comerciale si a regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, vor beneficia de masuri de protectie aproximativ 10 500 de persoane.

Comisia pentru munca a avut in atentie, mai ales, Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.36/2013  privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala. Beneficiari acestora vor fi persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare.

author avatar
Alina Costache
611 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger