AcasăNewsDecizia CCR in cazul sesizarii privind revocarea sefei DNA, pe 30 mai

Decizia CCR in cazul sesizarii privind revocarea sefei DNA, pe 30 mai

Și ministrul Justiției declară război CCR! Troica Iohannis-Orban-Predoiu pune bocancul pe grumazul Curții Constituționale a României!

Hotararea in speta sesizata de Guvern, pe fondul refuzului presedintelui Iohannis de a o revoca din functie pe sefa DNA, s-ar putea da la finele acestei luni.

Joi s-a dezbatut solicitarea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministerul Justitiei si presedinte, in principal, si intre Guvern si presedinte, in subsidiar

Dupa ce au ascultat atat pledoaria lui Tudorel Toader, care a sustinut sesizarea Guvernului dupa refuzul presedintelui de a da curs propunerii ministrului Justitiei de a o revoca pe Laura Codruta Kovesi din fruntea DNA, cat si pe cea a oficialului Presedintiei prezent la sedinta de joi de la CCR, consilierul Simina Tanasescu, magistratii au amanat decizia pentru data de 30 mai.

La plecarea de la Curtea Constitutionala, oficialul din fruntea Ministerului Justitiei a precizat ca nu va mai face declaratii pe acest subiect pana la aflarea concluziilor magistratilor CCR. „Asteptam sa se pronunte Curtea (…) dupa ce pronunta (…) normal e sa asteptam considerentele, pana atunci nu veti auzi de la mine nicio declaratie, la revedere”, a declarat Tudorel Toader.

author avatar
Cristina Stefan
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger