Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » “de unica folosinta”, cuvantul anului

“de unica folosinta”, cuvantul anului

Autor:

Editorii faimosului  dictionar al limbii engleze Collins au decis ca “single-use” este cuvantul anului 2018, campaniile de reducere a poluarii cu plastic au determinat o crestere de patru ori a frecventei de folosire a acestui termen in ultimii cinci ani.

 

unica folosinta de unica folosinta, cuvantul anului

“single –use”, un simbol pentru protejarea Planetei

Alti termeni inclusi de editorii dictionarului Collins in Topul 10 al cuvintelor anului 2018 au fost “floss” (cuvant ce desemneaza un popular dans in Occident) si “backstop” – termen popularizat de negocierile pentru Brexit si care este definit astfel: “sistem care va intra in vigoare daca niciun alt aranjament nu este facut”. O intrare mai controversata este “gammon” – un termen ce desemneaza o persoana caucaziana, mai in varsta si cu opinii politice si sociale conservatoare.
Editorii dictionarului au alocat cuvantului “gammon” urmatoarea definitie: “o persoana, in mod tipic barbat, de varsta mijlocie si caucazian, cu opinii reactionare, in special o persoana care sprijina retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana”. “‘Single-use’ acopera o miscare globala ce vizeaza eliminarea dependentei noastre de produse dispensabile”, precum pungile, sticlele, paiele si farfuriile din plastic. Inregistrarile noastre arata o crestere de patru ori a frecventei de folosire a acestui cuvant dupa anul 2013, dupa ce numeroase articole si productii TV precum ‘Blue Planet II’, realizata de BBC, au contribuit la cresterea gradului de constientizare a publicului larg in legatura cu aceasta chestiune ecologica”, Rachel Quin, editor al dictionarului Collins.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!