AcasăNewsDe Sf. Nicolae, mai multi politisti romani au pornit sa patruleze prin...

De Sf. Nicolae, mai multi politisti romani au pornit sa patruleze prin capitala Frantei

In cazul in care va aflati in capitala Frantei, de marti incepand, si pana la finele primei luni din anul ce va sa vina, aveti sanse sa auziti vorbind romaneste pe strazile Parisului.

Si nu doar turistii sau pe romanii stabiliti pe taram francez, ci si cativa oameni ai legii. Mai exact pe cei 11 politisti autohtoni, care au fost transferati, incepand chiar de Sfantul Nicolae, intr-o misiune in Paris. Este vorba despre reprezentanti ai legii autohtoni care, in cadrul etapelor de selectie, au dovedit ca stapanesc, pe langa cunostinte teoretice, si limba franceza.

Pe scurt, din cate anunta IGPR, timp de mai bine de o luna si jumatate, politistii romani se vor alatura celor francezi, pe care ii vor sprijini in misiuni de patrulare stradala, menita sa le taie elanul celor certati cu legea, care au in gand sa profite de zonele in care se afla multi turisti, constienti ca numarul acestora e in continua crestere, pe fondul Sarbatorilor de iarna si a faptului ca Parisul e considerata una dintre cele mai atractive destinatii turistice din lume.

foto: facebook/Politia Romana

author avatar
Cristina Stefan
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger