AcasăNewsDe ce se refugiaza sefi de servicii secrete sub pulpana Districtelor „Rotary”

De ce se refugiaza sefi de servicii secrete sub pulpana Districtelor „Rotary”

Unii dintre „pensionarii” sistemului incearca sa penetreze randurile prestigioasei organizatii Rotary

Intr-unul dintre cele mai mari cazuri de contrabanda cu motorina din ultimii ani – si nu au fost deloc putine! – au fost implicati si ofiteri activi din diverse structuri secrete.

Unii dintre „pensionarii” sistemului incearca sa penetreze randurile prestigioasei organizatii Rotary

Unii dintre ei chiar cu importante functii de conducere, cum a fost cazul colonelului Ion Garagancea, sef al SRI Giurgiu in momentul in care a fost saltat de procurorii DIICOT.

05.07.2011 – „National” a dezvaluit anchetarea retelei de contrabanda cu motorina condusa de sefi ai SRI

Si care este suspectat acum de cei care il ancheteaza, alaturi de alti membri ai retelei, ca ar incerca sa tergiverseze cercetarile din dosarul „Motorina pe Dunare”, in care prejudicul adus statului roman a fost de peste sapte milioane euro.

Investitii masive in domeniul energetic

Minunea retinerii capilor grupului infractional care facea contrabanda cu motorina din Ucraina a durat fix trei zile. Seful SRI Giurgiu a fost lasat in libertate, si-a dat demisia din functie si s-a pus vartos pe afaceri. Astfel, Ion Garagancea a devenit asociat la mai multe importante firme din domeniul energiei regenerabile, anchetatorii verificand acum si daca banii proveniti din mismasurile cu motorina nu au fost cumva „spalati” in acest mod. Mai mult, intre timp Garagancea nu numai ca a dat in judecata SRI pentru o pensie mai mare, dar a si castigat procesul, in doar trei luni!

Pentru eticheta

Dupa cum sustin surse din cadrul anchetatorilor, fostul sef al SRI Giurgiu a devenit si membru al Rotary Club Danubius, unde sotia sa si alti parteneri de afaceri este posibil sa-i fi inlesnit intrarea. Dar, dupa cum sustin aceleasi surse, nu este nici primul, dar nici ultimul caz in care oameni din sistem care au probleme cu legea se refugiaza in filialele teritoriale ale organizatiei respective…

author avatar
Toni Matei
898 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger