Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » De ce Romania ar trebui sa atraga capital strain cu nemiluita

De ce Romania ar trebui sa atraga capital strain cu nemiluita

Autor:

Intr-o analiza facuta de Financial Times se arata ca principalele cinci state din Europa Centrala si de Est – Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania – se afla in competitie pentru atragerea capitalului strain. Si avem si noi avantajele noastre.

 

euro sac shutterstock 720x468 De ce Romania ar trebui sa atraga capital strain cu nemiluitaDaca infrastructura si industriile auto si electronica reprezinta atuurile majore ale vecinilor, Romania se lauda cu o crestere economica rapida si o amplasare strategica, la intersectia rutelor comerciale ce leaga Asia si Balcanii de statele din UE. Avantajele noastre nu sunt putine. Mai saraca si mai putin dezvoltata comparativ cu tarile de mai sus, Romania se lauda in schimb cu o piata a muncii mai competitiva, un ritm rapid si consistent de crestere economica in ultimii trei ani si o amplasare strategica, la intersectia rutelor comerciale dintre UE, Balcani si Asia – atuuri care au transformat tara in “noua destinatie sexy” din Europa centrala, potrivit Deloitte. De asemenea, este important si cresterea PIB a Romaniei din 2016: 4,8%; PIB/capita raportat la media UE: 31,1%. Iarasi, nu stam rau nici la usurinta cu care pot fi facute afaceri, aici, la noi: ocupam locul 36 din 190 tari listate. Financial Times mai noteaza si anumite oportunitati de la noi: exista loc de crestere in infrastructura si constructii, dar si in agricultura, domeniu ce ofera o suprafata extinsa de teren arabil, dar care necesita investitii in modernizare. Accesul la porturile de la Marea Neagra reprezinta un alt atu al Romaniei. Daca ne gandim bine, nici dezavantajele nu sunt prea multe. Cica am avea o guvernanta mai slaba, sistemele judiciar si birocratic mai putin dezvoltate decat in alte state din Europa, iar lupta impotriva coruptiei nu este atat de avansata.


1 Comentariu la De ce Romania ar trebui sa atraga capital strain cu nemiluita

  1. Razvan

    BANI ACASA: NOI AM DAT DEJA EXTRA-BONUS 250 DE DOLARI! Lucrati acasa, la calculator, in timpul liber. Pe langa alte tipuri de castiguri, noi am dat deja și extra-bonus 250 DE DOLARI CHIAR DIN PRIMA LUNA a seriei de activitati speciale lansate la data de 12 aprilie 2017. Suntem pregatiti sa va ajutam pas cu pas, in asa fel incat sa castigati sigur, simplu si comod bani. Oferim si solicitam SERIOZITATE! Nu ne cautati decat dupa ce v-ati hotarat cu seriozitate! Cereti detalii mai multe la adresa de email: razvanmanea27@gmail.com


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!