AcasăNewsDe ce nu ma pot numi Viorica Vasilica Dancila

De ce nu ma pot numi Viorica Vasilica Dancila

Premierul pare sa nu simta ca si-a tras un sut cu propriul ei picior

Cand, pe la inceputul lui 2018, scriam ca Viorica Vasilica Dancila imi inspira o sefa de cantina fara sanse de evolutie, dar care, un pic aranjata si cu niste gablonturi zdranganind la gat ar putea accede ca chanteuza la Hanul Dropia, pe vechiul drum al Constantei, reuseam performanta de a-mi pune in cap floarea muierilor ciclotimice din PSD. Ca sa radeti si voi, altele, niste intelectuale de pripas de pe retelele de socializare si de aiurea mi-au reprosat ca am jignit-o cu Hanul Dropia. Aoleu, inseamna ca restul n-a deranjat.

Premierul pare sa nu simta ca si a tras un sut cu propriul ei picior

Nimic mai fals cu hanul ala, Dropia era un reper in existenta mea. Vara de vara, acolo faceam pauza de-un suc si o cafea in drum spre mare. Si tot acolo, Kim, setterul meu irlandez nebun si superb, gasea aceeasi catea in calduri pe care o rezolva. Asa se face ca, an de an, cainii de la Dropia erau tot mai roscati si mai la cautare intre localnici. Pentru mine, Dropia a fost un simbol al raiului catelesc. Ce-a fost pentru restul nu ma intereseaza.

Ciuca batailor lui Iohannis

M-am purtat frumos cu Viorica Dancila si, vreme indelungata, i-am trecut cu vederea stangaciile verbale sau conjuncturale. Am mai atins-o din cand in cand, mai mult ca o avertizare serioasa ca nu e admisibil sa mearga din gafa. Reprezinta totusi tara in care locuiesc, alaturi de milioane bune de cetateni, este premier si nu ma simt confortabil, ba chiar ma pachinez cand incep sa cochetez cu ideea ca, intr-o razbunare rafinata, Iohannis o fi acceptat-o ca prim-ministru tocmai pentru a demonstra cum se scufunda Romania in incultura si suficienta. Sunt de acord ca presedintele a jignit-o de nenumarate ori si a atacat-o ori de cate ori i s-a parut ca, in felul asta, mai marcheaza un punct in poarta PSD.

Calin Popescu Tariceanu transant Boicot

I-am luat insa apararea, gestul fiind mai degraba cavaleresc decat jurnalistic, pentru ca a nu fi misogin tine de caracter, nu de politica. Pare, insa, ca Iohannis nu a aflat asta.

Invers decat restul lumii

Am scris, cred ca in urma cu un an, ca toata lumea stie ca nicio decizie a Vioricai Dancila nu ii apartine. Nu are capacitatea si exercitiul de putere care sa ii permita sa hotarasca singura. Poate gandi de capul ei niste lucruri, dar in spate exista o armata de consilieri care-i filtreaza la greu initiativele. Nu stiu nici daca asa e cel mai bine si, oricum, stilul asta de a face politica nu e pasiunea vietii mele. Stiu insa ca nu am nevoie de ajutorul cuiva care sa ma invete ce trebuie sa fac pe 26 mai, la alegerile parlamentare. Gestul ei, de a declara public ca va merge si va vota inclusiv la referendum, sparge insa orice tipar la care m-as fi gandit pana acum. Pe fondul unui tablou general de ignorare a referendumului, Viorica Dancila vine cu acest demers straniu, situat la capatul opus al opiniilor majoritare.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> a mai facut o victima cu discursurile lui false

De ce? S-a lasat impachetata de discursurile patriotarde ale lui Iohannis? Doar atat? Sau e hotarata sa sara in alta barca politica, imediat dupa alegerile de duminica?

Nu vorbiti in timpul gandirii

Calin Popescu Tariceanu a spus foarte clar ca nu va vota la referendum. Ba chiar a recomandat boicotarea acestuia, pentru ca Iohannis nu are nicio preocupare reala despre starea justitiei. El este complet absorbit doar de cota lui de popularitate inainte de alegerile prezidentiale. Nu il intereseaza nimic despre Romania, ci doar daca se situeaza pe o pozitie buna in topul preferintelor romanilor. Viorica Dancila, insa, ii acorda credit lui Iohannis, pentru duminica, de parca ar fi din coalitia PSD-Iohannis, pe persoana fizica, nu coalitia PSD-ALDE. Nu sunt sigur ca madam Dancila si-a dat seama ce prostie a slobozit pe gura, in direct si la o ora de varf. Sau poate ca da, si a incercat in stilul propriu sa mai mascheze din enormitatea zicerii, afirmand ca nu va spune si cum va vota. Asa, Viorico-Vasilico, da mai tare cu piciorul in rahat, sa sara si pe pereti. Si tot nu e de ajuns, pentru ca mai scapa o tampenie. Ceva de genul Comitetul Executiv al PSD nu a stabilit ce atitudine trebuie sa aiba PSD fata de referendum, asa ca ea va vota. De parca, vorba unui lider al partidului, Comitetul Executiv ar trebui sa traseze sarcini si cum se tine stampila, ca sa priceapa si madam Dancila. Mai toti greii PSD afirma ca pe 26 mai nu e niciun referendum, ci doar o mare botjocura, pe banii publici. Prima Viorica a Guvernului are insa o alta parere. Deh, daca a fost lasata sa gandeasca singura. Si sa mai si vorbeasca. Uite d-aia, Vasilico, nu ma pot numi Viorica Dancila.

author avatar
Valentin Boeru
2.510 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger