AcasăNewsDe ce mai vrea Iohannis inca un mandat?

De ce mai vrea Iohannis inca un mandat?

Pentru a conduce o tara e nevoie de mai mult decat abilitatile unui primar de orasel din provincie

Exceptand o parte a presei din Romania, bine dresata sau obedienta din obisnuinta sau inconstienta, presa europeana nu deschide gura despre Iohannis. Iar cand o face, e vorba de interviuri aranjate si bine platite ori ii ia la bani marunti gafele. Realizari? Nu! Te intrebi, firesc, de ce mai vrea Iohannis inca un mandat daca tot nu facut nimic?

Pentru a conduce o tara e nevoie de mai mult decat abilitatile unui primar de orasel din provincie

In tara, aplaudacii politici sau de conjunctura il scot in fata ca pe Mesia. Daca ii asculti, juri ca fara el Romania ar fi inghetata in peisaj. Iar lui, ca sa ne dezghete, i-ar mai trebui un mandat.

Inca de la inceput, Iohannis ne-a prevenit ca pentru a face o Romanie prospera si tra-la-la, vorbe pe care nu le mai crede nimeni, nu ii este de ajuns un singur mandat de presedinte. La orice intalnire merge in tara, aceleasi cuvinte standard. Romania este un partener de nadejde al SUA in cadrul NATO. Stim. Si va ramane asa, nu mai e nevoie de inca un mandat. Romania este o insula de stabilitate in cadrul UE. Si pe asta o stim si tot asa ramane. Afara, la reuniunile europene, aceleasi vorbe, discret asezonate cu platitudini reinterpretate din cuvantari mai vechi. Sa mai fie nevoie, oare, de inca un mandat pentru a spune aceleasi lucruri? Vorbeste despre parteneriate pe care nimeni nu le crede. Daca e sa luam, de exemplu, vizita lui Francois Hollande in Romania, ne lamurim repede. O afacere incheiata in defavoarea statului roman si, de restul, un parteneriat de amabilitati reciproce. Mai trebuie inca un mandat si pentru alte amabilitati?  Presa germana a avertizat, de mult timp, ca Iohannis nu are competente politice si e lipsit de initiative care sa vizeze societatea romaneasca. In schimb, lasa impresia ca s-ar situa in mijlocul deciziilor europene. Nimic mai fals, pentru ca, in realitate, Iohannis este plasat printre liderii europeni cu o influenta slaba, cum a fost in cazul Brexit si cum este in problema migratiei. Inca un mandat? Pentru ce? In tara, jigniri aduse clericilor si credinciosilor, prost escamotate, antepronuntarea in privinta mentinerii unui premier nepopular si fara realizari de remarcat, absenteism social si, in final, el insusi tot mai nepopular. Inca un mandat? Pentru ce? Pentru Romania? Sigur-sigur?

author avatar
Valentin Boeru
1.663 afisari

1 COMENTARIU

  1. Doar orbii nu vad ca Iohannis nu are nicio treaba cu Romania. Mandatul al doilea, daca il va apuca, va fi tot in slujba cancelariilor occidentale, ca si cel de acum. R U S I N E !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger