AcasăNewsDe ce isi face de cap presedintele?

De ce isi face de cap presedintele?

Klaus Iohannis stie ca suspendarea lui se va produce numai daca are el chef. Si nu are

Pe ce se bazeaza Klaus Iohannis cand adopta atitudinea de sfidare totala? Pe slabiciunea partidelor, fara discutie. Si pe lipsa de reactie a noastra, a tuturor. De ce isi permite sa ignore deciziile Curtii Constitutionale? Isi permite sau ii permitem? Eu zic sa va ganditi bine inainte de a da vreun raspuns. Are Klaus Iohannis niste atuuri pe care nu i le stim sau nu i le banuim? Exclus, nu are niciunul. Din acest punct de vedere, oricat de straniu vi s-ar parea, aflati ca este foarte corect. Joaca la vedere, cu aplomb, pentru ca stie pe ce se bizuie. Pe slabiciunea noastra. Si a partidelor. Si ajunsi aici iar o luam de la capat.

Klaus Iohannis stie ca suspendarea lui se va produce numai daca are el chef Si nu are

Cand in SUA politia a rupt cu bataia un cetatean de culoare, cartierul a lut foc, pur si simplu. Apoi, orasul. Dupa aia, toata societatea. America si-a dat seama nu atat ca ar sta pe un butoi cu pulbere, ci a vazut cum e sa-si aprinda singura fitilul.

Uite cum stau lucrurile

In Romania, exemplul este lipsit de valoare. Iohannis a iesit in strada. Nu a dat cu pumnul, nu a batut pe nimeni. S-a limitat sa ne scuipe gros, pe toti, instigandu-ne unii impotriva altora. Am avut vreo reactie? Aiurea! Ne-am sters flegma si am injurat pe Facebook, iar asta deja ni se parea un act de mare curaj. A avut Parlamentul vreo luare de pozitie? Sa fim seriosi! Nici cand Iohannis a jignit intr-atat de mult incat majoritatea a parasit plenul nu am auzit sa vocifereze cineva. A, pe la colturi, prin birouri sau pe la toalete, poate. Dar nu a existat niciun comunicat in care sa se spuna ca majoritatea s-a intrunit, fie si intr-o toaleta si, de acolo, sanctioneaza atitudinea presedintelui. De la opozitie nu te poti astepta decat la atitudini partizane presedintelui, deci e limpede cum stau lucrurile.

Destabilizare? Care?

Povestea demiterii Codrutei Kovesi a ajuns sa fie mai mult veche si anosta decat rezolvabila. A trisat cu ceva Iohannis? Nu, pentru ca, initial, nici Tudorel Toader nu ajunsese la concluzia ca este oportuna trimiterea ei la plimbare. Iohannis a prins slabiciunea si a marcat. Majoritatea, ca de obicei, s-a complacut in aceleasi jocuri pe care, la un moment dat, cred ca nici ea nu le mai intelegea. O caruta de vorbe, nicio fapta. Aproape ca se fereau toti sa scoata vreun cuvant despre suspendarea presedintelui. Se destabilizeaza tara, se auzea cel mai des, desi toti vedeau ca, de fapt, sovaielile si balbele politice asezau Romania intr-un echilibru precar. Si atunci, despre ce destabilizare era vorba?

Tara, hai cu „ciocu‘ mic”!

Toate bilele negre ale majoritatii, pentru Iohannis au devenit bile albe. S-a dumirit imediat ca cele doua partide ale Coalitiei nu au chiar atata putere pe cat se lauda. Metodic, a inceput sa le calce pe cap, iar actiunile lui au fost pe placul Garzii Pretoriene. Strada, mai concret. Am ajuns sa fim impartiti intre „romanii lui” si romani, probabil, de rand. Ne-am enervat, am dracuit si gata. Am mai facut si altceva? A, da, sa nu uit si sa fiu nedrept. Ne-am imbatat cu lozinci, pe Facebook, ca mamaliga romaneasca va exploda. Iohannis jubila, pentru ca stia si el ca mamaliga cu care il amenintam nu va exploda niciodata. Asa a ajuns sa jigneasca la tot pasul lideri si partide deopotriva. Asa si-a permis sa o insulte pe Viorica Dancila. Asa a ajuns sa-i ceara demisia, desi, constitutional, nu avea si nu are vreo calitate in sensul asta. Pai de Constitutie se impiedica el? Asa vi se pare?

Coada cainelui taiata in rate

De cate ori ar fi trebuit sa fim in strada pana acum? Ati socotit? Cu chiu cu vai am reusit sa facem un miting, intr-adevar impresionant, dupa luni si luni de scremete. Ma tem ca Iohannis nu a fost catusi de putin impresionat, dovada faptul ca l-a declarat mediocru. De ce isi permite sa o mentina in continuare pe Kovesi in functie? Pentru ca ne-a amusinat toate slabiciunile si stie ca, fara un partid puternic la carma, Romania se simte mai bine la un gratar si la o bere, decat la un miting de protest, chiar daca ar fi in poarta lui. Pentru ca se bazeaza, mai fatis sau mai pe ascuns, pe sprijinul ambasadelor care i-au impodobit cu medalii pieptul sefei DNA si mizeaza pe presiunile externe pe care tarile lor le pot face. Nici cu suspendarea nu-l vad sa-si faca probleme. A vazut, si el, ca majoritatea nu stie ca unui caine ii tai coada, din scurt, o singura data. Nicidecum in rate si doar din vorbe.

author avatar
Valentin Boeru
3.569 afisari

2 COMENTARII

  1. Omiti cu buna stiinta greseala impardonabila (de fapt CRIMA)comisa de acelasi CCR când cu unanimitate de voturi au acordat din nou IMUNITATE totala presedintelui(psihopatului)pentru a juca, evident dupā cum îi cântā stāpânii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger