AcasăNewsDe ce e bine sa faci copii iarna

De ce e bine sa faci copii iarna

Urmasii nu o sa aiba de-a lungul vietii probleme cu greutatea

Conceptia in anotimpul rece are mari sanse sa produca copii mai putin predispusi sa devina adulti supraponderali, in timp ce copiii conceputi vara ar putea sa faca toata viata eforturi pentru a ramane supli.

Urmasii nu o sa aiba de a lungul vietii probleme cu greutatea

Oamenii de stiinta elvetieni au asociat conceptia in timpul iernii  de o cantitate sporita de grasime maro, care, spre deosebire de grasimea alba(cauzatoare a bolilor de inima, diabet si cancer), arde caloriile si reduce riscul de supraponderabilitate – este si cazul urmasilor acestor persoane care detin acest tesut. Cercetatorii au realizat tomografii computerizate pentru 8.400 de adulti, comparandu-i pe cei conceputi intr-o perioada mai rece a anului si nascuti intre iulie si noiembrie cu cei nascuti intre ianuarie si iunie. Rezultatul a fost  ca primul grup avea grasime maro mult mai activa decat cel de al doilea. Studiile anterioare au sugerat ca oamenii care traiesc in regiunile mai reci ale lumii au tendinta de a avea niveluri mai ridicate de grasime maro.
„Pana acum, presupunerea era ca asta are de a face cu temperaturile cu care oamenii se confrunta in timpul vietii. Insa observatiile noastre sugereaza ca temperaturile de dinainte de conceptie ar putea afecta si ele nivelurile de mai tarziu de grasime maro”, a declarat profesorul Christian Wolfrum, din la  Universitatea  ETH Zurich.

author avatar
Bogdan Borcea
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger