AcasăNewsDe-a v-ati ascunselea cu Iohannis

De-a v-ati ascunselea cu Iohannis

Presedintele joaca in forta. Stie ca nu pateste nimic

La primele ore ale diminetii aparuse stirea ca, intorcandu-se din concediu, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu urmau sa se intalneasca pentru a discuta strategia coalitiei PSD-ALDE impotriva lui Klaus Iohannis. Pe parcursul zilei, stirea s-a tot modificat si, in final, singura apropiere cat de cat de subiectul anuntat a fost ca este posibil sa se discute oportunitatea ca Guvernul sa atace la CCR refuzul presedintelui de a-i numi pe Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici la Dezvoltare si Transporturi. Posibil, deci, dar nimic sigur si nimic despre strategie. A discuta despre sesizarea CCR nu este o strategie, sa fim seriosi, e doar un dialog, o consultare.

Presedintele joaca in forta Stie ca nu pateste nimic

Acum este putin trecut de pranz. Pana diseara, in mod sigur stirea se va topi, nu o sa mai apara, iar maine dimineata lumea va uita ca Dragnea si Tariceanu ar fi trebuit sa discute strategia coalitiei impotriva lui Iohannis.

Trecutul ii strica

Pare ca savoarea lui „de-a v-ati ascunseala” a devenit alta, nu mai este ca in copilarie. Atunci, trebuia sa-l descoperi pe cel ascuns. Acum, pe Iohannis nu-l ghiceste nimeni. Culmea este ca nici macar nu sta ascuns, e la vedere si isi face de cap. Apoi, chiar daca e ghicit, nu se intampla nimic. Nu iese din joc nici cu binele, nici cu forta. Pe de alta parte, nici cei aflati la putere nu-l cauta temeinic. N-au decat sa se supere sau sa conteste ce spun, toti copiii de pe strada vad asta. Viorica Dancila i-a mai trimis, astazi, inca un rand de documente privind numirea ministrilor Olguta Vasilescu si Mircea Draghici. Cred ca este a treia oara cand se intampla asta. Nu sunt sigur ca inca presedintele va fi de acord cu propunerea premierului, cu nimic schimbata fata de precedentele incercari.

Liderul <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> are mereu raspunsul potrivit pentru a se feri de explicatii

Iohannis poate oricand descoperi ca nu sunt compatibili cu functia, in pofida declaratiilor pe propria raspundere date in fata notarului. Are suficiente resurse sa descopere ca, in copilarie, Mircea Draghici a speriat babele din cartier cu pocnitori, iar la Cantarea Romaniei a pronuntat mereu „ o da partidului”, in loc de „oda partidului”, spre groaza juriului care se vedea deja arestat. Olguta Vasilescu? Dezastru. La 12 ani, a fost prinsa de diriginta, in spatele scolii, cand se saruta cu un baiat care avea 7 la purtare, un pudel botezat Hrusciov si un bunic care a luptat impotriva nemtilor. Fapte nedemne pentru ei, ca viitori demnitari ai guvernului Dancila, ce s-o mai lungim.

Stie ca n-o pateste

Klaus Iohannis poate inventa orice si poate invoca tot ce are chef ca sa nu-i numeasca pe cei doi. Cine sa-i ceara socoteala? Nu s-a nascut omul ala. Ca puterea va depune inca o sesizare la Curtea Constitutionala nu este ceva de natura sa-l ingrijoreze. Stie prea bine ca nu i se poate intampla nimic. A mai trecut prin asta si a vazut ca tine.

Tariceanu l ar suspenda oricand pe Iohannis dar se mai gandeste

Ba chiar banuiesc ca s-a amuzat din plin cand a vazut cat de ageamii sunt cei de la putere, care lansau in spatiul public tot felul de aiureli. Il dam pe mana procurorilor pentru trafic de influenta, apropo de dosarele lui inchise sub obladuirea lui Augustin Lazar. Care procurori, aia care au pupat condurul domnesc la intrarea in statul paralel? Il dam in judecata pentru infractiunea de inalta tradare. Vax! Orice student la Drept poate demonstra ca e o prostie, pentru ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii. Iohannis nu are tara, are numai interese. Il dam in judecata pentru abuz in serviciu, pentru ca refuza sa semneze numirea ministrilor propusi de PSD. Aiurea! Nu refuza, dom’le, da’ nu se vede ce trecut tulbure au avut astia doi pe cand erau pionieri? Si apoi, oricate plangeri penale s-ar face la adresa lui, pana nu-si termina mandatul si ramane fara imunitate, totul este egal cu zero.

De ce?

Toleratul la Cotroceni nu se teme nici de suspendare. Stie ca nu se va produce niciodata, indiferent cat de tare ar forta nota. Pana acum am aflat ca nu era oportun sa fie suspendat. Apoi, ca ce-o sa spuna UE daca facem asta? Mai apoi, am aflat si ca nu da bine ca imagine pentru ca eram in pragul preluarii presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Maine o sa aflam ca nu se cade sa-l suspendam pentru ca tocmai am preluat presedintia asta. Asta, ca sa nu mai vorbim despre bau-baul aruncat pe piata, ca il suspendam dar nu trece referendumul, ca nu iese la lumea la vot. Iar dupa asta, caci abia asteapta sa fie asa, Iohannis se va reinventa politic. Am mai spus-o si nu ma feresc sa o mai spun inca o data: e o mare prostie. Dupa ce demonstrat intregii tari pana unde isi poate intinde nemernicia, cine l-ar mai crede ca a devenit Fat Frumos? Iar cand vine vorba de o presupusa reinventare, nici Dragnea si nici Tariceanu nu ies in fata, sa explice ce ar presupune aceasta din punctul lor de vedere. De ce?

Risc ridicat de dezamagire

Mie mi se pare ca, taraganand in felul asta lucrurile, coalitia PSD-ALDE risca sa-si reduca simtitor numarul de votanti si de simpatizanti. Cine sa le mai acorde incredere dupa ce au ratat sansele unei schimbari benefice? Lumea s-a plictisit de fluturari de vorbe, de promisiuni ca Iohannis va parasi Cotroceniul cu coada intre picioare si de „stati putin ca o rezolvam”. Milioanele care au votat coalitia PSD-ALDE s-au ghidat dupa „dreptate pana la capat”. Sau si asta nu era altceva decat un slogan electoral, la fel de ademenitor si fals, ca celelalte?

author avatar
Valentin Boeru
1.746 afisari

10 COMENTARII

  1. Mutalakul nu se teme de suspendare si o eventuala demitere aproape sigura pentru ca stapanii Coloniei nu accepta,ca si in trecut,nicio demitere a guvernatorului general,s-a vazut in 2012.Cu toate acestea,pentru Mutalak,nota de plata va veni in mod sigur peste zece luni,atunci cand va trebui sa intre cu adevarat in campanie electorala de unul singur si pe posturi tv independente si cu ratig mare in discutii dure cu unii contracandidati cu mult mai pregatiti si destepti ca el=analfabet nefubctional,ghinion.

    • …trandafirasul psd e plin de spini! Noi cetatenii cinstiti, platitori de Taxe si Biruri comuniste simtim numai intepaturile trandafirilor vostrii!

      Recomandam Presedintiei Romaniei si personal D-lui Presedinte Klaus Werner Johannis, sa-i acorde Medalia de Cacao cu Spini Cucuie Si Suruburi si sa-l declare, pe dracnea-ginerica, Dobitoc National si Mare Consumator de Viagra, fara pensie speciala! Cu dreptul sa locuiasca gratuit la Casa Scriitorilor de la Jilava!�Recomandam si tuturor cetatenilor cinstiti, platitori de Taxe si biruri comuniste, sa ceara Parlamentului Romaniei suspendarea tov. E un Niciolicea din viata sa de senil despuiat mintal, comunist, marxist-leninist, stalinist, dracnist-fustangist! Lista poate fi completata cu toata prostimea-mu1st psd-ista!

  2. Cobe , care crezi tu ca sunt contracandidatii cu mult mai pregatiti si destepti ca Iohannis , ha ? Vezi ca ”te rade lumea ” la ce ”cobesti” , zice ca nu faci RATIG si ca esti analfabet NEFUBCTIONAL. Ghinion ?

    • Regie profesionista marca Jodie Foster si interpretare de exceptie a lui George Clooney in rolul lui Lee Gates . E mai ieftin , mai avantajos si mai eficient sa inventezi o poveste , decat sa documentezi una adevarata , asta este ipocrizia nemarginita a pseudoziaristilor . Razvan Dupleac , ZigZag Roman-Canadian :” Exista o certitudine ca exista curentul fake-news , conducerea maselor PRIN MANIPULARE , insinuarea in creierul oamenilor cu mizeriile si minciunile celui vandut pe cativa arginti sa faca asta , aruncarea celor astfel intoxicati in lupte PENTRU CAUZE IMORALE , CHIAR CONDAMNABILE . Presa trebuie sa se curate ea insasi de cei din interior despre care se stie ca primesc mutarile in plic , care se afla pe state de plata secrete , de constiintele al carui pret este de cumparat . Adica , de 100% fake news .” Cimiliturile la gura sobei sunt rasuflate , lumea stie raspunsurile si a devenit apatica , greu de dus cu zaharelul . ” Mie mi se pare ca , taraganand in felul asta lucrurile , coalitia PSD-ALDE RISCA SA-SI REDUCA SIMTITOR NUMARUL DE VOTANTI SI SIMPATIZANTI . CINE SA LE MAI ACORDE INCREDERE ?” Absolut corect , de la 20% , cat au in prezent , in ritmul asta , pana la viitoarele alegeri , vor tremura sa sara pragul de 5% . Da , lumea s-a plictist de fluturari de vorbe si de promisiuni , alea 2 milioane care au votat coalitia PSD-ALDE au realizat ca sloganul ” Dreptate pana la capat ” a fost ADEMENITOR si FALS , unicul scop fiind mutilarea Justitiei , a Statului de drept si disperarea unora de a scapa de puscarie !

  3. Opinați că președintele ar trebui să convoace referendum pentru desemnarea judecătorilor CCR prin alegeri libere, constatându-se că deciziile acestora au evidente tente de partizanate politice cu aceia care i-au propus și votat la CCR ?

  4. Apreciați că și alte formațiuni politice sau grupuri de inițiativă ar putea propune organizarea de referendum pentru desemnarea judecătorilor CCR prin alegeri libere ?

  5. Este foarte grav sa fie interzisa pe facebook poezia Doina a lui Mihai Eminescu si aceasta păentru ca-n comentariul meu eu am afcut trimitere la evacuarea librariei Mihai eminwescu din Sibiu in anul 2000 de catre Klaus Iohannis. Nu este prima oara cand Mihai Eminescu este interzis de afcebook tocmai pentru ca prin poeziile sale vine si susitne garvvele acuzatii media impotriva lui Klaus Iohannis.
    https://www.google.ro/search?q=SIBIU+LIBRARIA+MIHAI+EMINESCU&client=opera&hs=xEu&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=DT0xgU7P4QiSeM%253A%252CQokeBK5vyQI64M%252C_&usg=AI4_-kQkrG58Sl_zbBNUxG39pxc_xO-PPA&sa=X&ved=2ahUKEwiUsqqy-YDgAhUDfFAKHXMtD90Q9QEwCXoECAUQBA#imgrc=DT0xgU7P4QiSeM:

    • Livia , tu esti ROMANCA ? PAENTRU , Am AFCUT , Mihai eminwescu (?) , AFCEBOOK , SUSINTE , GARVVELE ACUZATII . Daca tot ne bruiezi din Transnistria , de ce nu te interesezi de kazaciok si te jelesti dupa Doina romaneasca ? Care e ghiseftul ?

      • Poate e ranit/a la minuta cu care se satisface bind Palinca… S-o fi ranit in Spinii Tranadifirasilor psd! Putem specula…o fi intuneric in Kiseleff! Cred ca doar ciufulitul ala de stefanescu lumineaza cu bostanu’ pe acolo!

  6. Ce dracu ai de discutat când vii din Maldive? Cum e apa? Calda. Peste? Mare, mai mare ca la noi. Bun? M, bun da tare. Femeile?M,mai frumoase la noi. Aerul? M, moale, salciu. Nisipul? M, frumos da arde și-ți întra în cur îți dă mâncărimi arzatoare.Berea? M, acra da rece am baut ceai ma durea gatul de la prima bere… Atunci de ce dracu mai bați câmpii ce nu ai apa calda la bloc?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger