AcasăNewsDe 1 iunie, "Ziua Campionilor" pe stadionul "Arcul de Triumf"

De 1 iunie, „Ziua Campionilor” pe stadionul „Arcul de Triumf”

Copiii care practică sport de performanță vor primi tichete de sportiv

Primaria Sectorului 1 din Bucuresti, cu sprijinul Federatiei Romane de Rugby, va sarbatori Ziua Internationala a Copiilor intr-un mod inedit,  prin organizarea evenimentului Copilarie Eterna.

Copiii sunt chemati sa faca sport de 1 iunie

„Sportul inseamna sanatate! Autoritatile trebuie sa incurajeze tinerii sa faca sport, mai ales in conditiile in care fenomenul obezitatii in randul copiilor a luat proportii ingrijoratoare. De aceea, Primaria Sectorului 1 se implica in dezvoltarea sportului de masa si de performanta precum si in refacerea si salvarea de la distrugere a bazelor sportive din aceasta zona administrativa. In Sectorul 1, elevii au posibilitatea sa se intreaca inca din 2005  in «Cupa 1», cea mai importanta competitie a sportului scolar din Capitala, si pot sa practice sportul preferat in baze sportive moderne, demne de viitori campioni”, afirma Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. Juniorii de astazi isi vor incerca abilitatile la rugby, fotbal, volei, scrima, box, tenis, baschet 3 la 3, triatlon, dans sportiv, street dance, lupte, atletism si judo in fata unor nume consacrate din aceste discipline sportive. La finalul actiunii, cei mici ii vor premia pe idolii lor, mai multi fosti mari campioni anuntandu-si prezenta. Printre acestia, Gica Popescu, Bogdan Stelea, Leonard Doroftei, Laura Badea, Mihai Covaliu, Virgil Stanescu si Gabi Szabo. La randul lui, Alin Petrache, presedinte FR Rugby, saluta si el initiativa: „Ne dorim sa sarbatorim Ziua Internationala a Copilului prin sport, plecand de la zicala antica «Mens sana in corpore sano».Tinerii de astazi care practica sportul, dar si cei din afara fenomenului sportiv, vor avea ocazia de a se intalni cu marii campioni ai tarii noastre. Mai mult, le oferim celor mici posibilitatea de a incerca mai multe sporturi sub supravegherea unor antrenori profesionisti. Cred ca va fi cu adevarat o sarbatoare, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari”.

Se mai alatura initiativei organizatorilor Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Primaria Municipiului Bucuresti, Federatiile Romane Sportive (volei, scrima, lupte, judo etc), Asociatia Green Gate, SSMB (Societatea Studentilor in Medicina Bucuresti), Moty Dance Studio si Wilmark Dance Academy. Evenimentul are loc maine, 1 iunie, incepand cu ora 10.00, pe Stadionul National Arcul de Triumf si se va incheia cu un concert sustinut de CRBL. Intrarea este libera.

author avatar
eNational
454 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger